Mandić odustao od tužbe protiv Vujovića

Primu je Provladeks prodao 2010. Branku Peroviću za 150.000 eura i upravo taj ugovor je predmet ovog sudskog spora
468 pregleda 1 komentar(a)
Denis Mandić
Denis Mandić
Ažurirano: 04.03.2015. 19:46h

U Privrednom sudu juče je počelo treće suđenje po tužbi kotorskog biznismena Denisa Mandića protiv kompanije Provladeks i Branka Perovića, kojom se traži da se proglasi ništavim ugovor o kupoprodaji udjela u društvu Prima, koje upravlja HLT fondom. Ugovor je zaključen između tuženih 2010. godine.

Advokat tužioca Goran Rodić na početku suđenja odustao je od tužbe protiv Vladana Vujovića, bivšeg Mandićevog poslovnog partnera, sa kojim je suvlasnik u Provladeksu, kao i tužbe protiv Ivana Lakića, direktora Provladeksa.

Primu je Provladeks prodao 2010. godine Branku Peroviću za 150.000 eura i upravo taj kupoprodajni ugovor je predmet ovog sudskog spora.

Prethodno je Apelacioni sud ukinuo presudu Privrednog suda u korist Mandića, kojom je 7. jula prošle godine proglašen ništavim ugovor o kupoprodaji društva Prime.

Poništenu presudu donijela je bivša sutkinja Snežana Pavličić, koja je nedavno napustila Privredni sud i počela da radi kao javni izvršitelj.

Ovo je, inače, drugi put da viša sudska instanca vraća suđenje na početak.

Predmet je sad dodijelen sudiji podgoričkog Privrednog suda Jelki Drašković Vojvodić, koja je juče počela izvođenje dokaza, koje će nastaviti na sljedećem ročištu zakazanom 6. aprila.

Advokat tužioca tražio je od suda da se saslušaju kao svjedoci Mandić , Perović, ali i Vujović i Lakić, direktor Provladeksa koji su već jednom svjedočili pred sudom.

Rodić je objasnio da je potrebno saslušati ove osobe u vezi sa okolnostima, ali i saznanjima vezanim za zaključenje ugovora koji je predmet spora.

Sutkinja Drašković-Vojvodić o tom predlogu će naknadno odlučiti, a protiv saslušanja predloženih svjedoka su se izjasnili advokati tuženih Pavle Radonjić i Vanja Mugoša.

Advokat Rodić ostao je pri ranije izrečenom stavu da se radilo o fiktivnom (simulacionom) kupoprodajnom ugovoru između povezanih lica.

Advokat Provladeksa Pavle Radonjić istakao je, međutim, da je odluka Apelacionog suda “jasna i da ukazuje na ono što je nesporno, a to je da je odluka o kupoprodaji udjela u društvu Prima postala pravosnažna”.

On dodaje i da takva odluka suda znači i da ”ugovor o prodaji nema nijedan nedostatak koji bi ukazivao na njegovu ništavost”.

Bonus video: