Opština HN i Komisija za privatizaciju Instituta o „otvorenim pitanjima"

Dogovoreno je i organizovanje javne prezentacije i predstavljanja investitora, kao i investicionog i socijalnog programa
295 pregleda 2 komentar(a)
Institut Igalo, Foto: Slavica Kosić
Institut Igalo, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 03.03.2015. 19:37h

Predstavnici Opštine Herceg Novi i Tenderske komisije za privatizaciju Instituta Dr Simo Milošević danas su u Podgorici razgovarali o, kako je saopšteno, svim „otvorenim pitanjima i dilemama koje su se pojavile u javnosti oko privatizacije te zdravstveno turističke ustanove“.

„Tenderska komisija je dala pojašnjenje za većinu otvorenih pitanja, a za ostala otvorena pitanja će u pisanom obliku dostaviti dokumentaciju i objašnjenja“, navedeno je u zajedničkom saopštenju.

Dogovoreno je i organizovanje javne prezentacije i predstavljanja investitora, kao i investicionog i socijalnog programa.

Podsjećamo da Udruženje građana Izbor tvrdi da britansko američki konzorcijum „International Wellnes Group limited", nema reference niti dovoljan capital da kupi većinski paket akcija Instituta Dr Simo Milošević. Oni su poručili da će “koliko Savjet za privatizaciju potpise ugovor o privatizaciji Instituta Igalo sa konzorcijumom Internacional Welness Group –raskinuti koaliciju sa DPSom u Herceg Novom id a će organizovati gradjanske proteste I uzbuniti medjunarodnu javnost.

Danas se oglasila i sindikalna organizacija Instituta koja će tražiti garancije u pismenoj formi da će prilikom prodaje većinskog paketa akcija konzorcijumu International wellnes grupi biti ispoštovani tenderski uslovi.

U pismu koji je dostavljen Tenderskoj komisiji navodi se, između ostalog, da će od novog vlasnika zahtjevati da poštuje kolektivni ugovor koji su zaposleni potpisali prije sedam godina, kao i garanciju da će biti isplaćene otpremnine svim radnicima koji žele da raskinu radni odnos.

Bonus video: