"PREDLOG PREDALI NADLEŽNIM INSTITUCIJAMA"

Montenegro Bet: Izmjeniti zakon o kocki, zaštititi maloljetnike

"Montenegro Bet insistira da se u zakon uvedu odredbe o društvenoj odgovornosti i da se sprovede Odluka Ustavnog suda koja je izričito zabranila postavljanje teminala za klađenje u restoranima, kaficima i drugim prostorima za zabavu"
86 pregleda 0 komentar(a)
Kongresu Evropskog udruženja priređivača igara na sreću EUROMAT, Ljubljana, Foto: Montenegro Bet
Kongresu Evropskog udruženja priređivača igara na sreću EUROMAT, Ljubljana, Foto: Montenegro Bet
Ažurirano: 24.10.2018. 14:38h

Udruženje priređivača igara na sreću u Crnoj Gori Montenegro Bet napravilo je svoj predlog potrebnih izmjena zakona o igrama na sreću i predalo ga nadležnim institucijama, kazala je generalni sekretar udruženja Tatjana Šćepanović na Kongresu Evropskog udruženja priređivača igara na sreću EUROMAT koji je održan u Ljubljani.

Kako je navedeno u saopštenju Montenegro Beta, Šćepanović je naglasila da je izrada novog zakon o igrama na sreću u Crnoj Gori u završnoj fazi, da očekuju uskoro javnu raspravu i da je su svoj predlog izmjena predstavili svim nadležnim institucijama u Crnoj Gori.

"Montenegro Bet insistira da se u zakon uvedu odredbe o društvenoj odgovornosti i da se sprovede Odluka Ustavnog suda koja je izričito zabranila postavljanje teminala za klađenje u restoranima, kaficima i drugim prostorima za zabavu. Takođe, predstavila je projekat obuke zaposlenih kod kompanija članica koje Montenegro Bet sprovodi sa JU Kakarica gora. Ovo je prvi takav projekat koji neko udruženje sprovodi u Crnoj Gori obzirom da su i članice Montenegro Beta akcenat stavile na borbi protiv patologije posebno kod maloljetnika. Do sada je kroz projekat obuke zaposlenih protiv patološkog kockanja i klađenja prošlo preko 400 zaposlenih", saopšteno je iz ovog udruženja.

Oni smatraju da je najveći problem za ovu industriju u Crnoj Gori predstavljaju nelegalni terminali za klađenje u kaficima i ugostiteljskim objektima ali vjeruju da će se Crna Gora novim izmjenama zakona, koje bi trebalo biti završene do kraja godine, spriječiti tu štetnu i nelegalnu pojavu i zaštititi maloljetnike od kockanja i klađenja.

Preporučujemo za Vas