Đukanovićima posao od 14.280 eura u EPCG

Ponuda konzorcijuma firmi Nic Com Nikšić, BK Elektrogrupa Bar i D inžinjering ocijenjena je ispravnom i vrednovana kao drugorangirana na ovom tenderu
70 pregleda 0 komentar(a)
Aco Đukanović, Foto: Zoran Đurić
Aco Đukanović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 25.02.2015. 06:33h

Konzorcijum Republičkog zavoda za urbanizam i projektovanje Aca Đukanovića i BB Solar Blaža Đukanovića, firme brata i sina premijera Mila Đukanovića, dobile su na tenderu Elektroprivrede posao izrade glavnog arhitektonsko-građevinskog projekta rekonstrukcije kompleksa Mehanizacije hidroelektrane (HE) Perućica.

Ovaj prvorangirani konzorcijum ponudio je EPCG da posao obavi za cijenu od 14.280 eura sa uračunatim PDV-om, a naručilac nabavke je 20. januara donio odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

Ponuda konzorcijuma firmi Nic Com Nikšić, BK Elektrogrupa Bar i D&K inžinjering ocijenjena je ispravnom i vrednovana kao drugorangirana na ovom tenderu.

Blažo Đukanović, foto: Zoran Đurić

Ovaj konzorcijum žalio se 31. januara državnoj Komisiji za kontrolu postupka javnih nabavki na odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača zbog navodno nepotpuno i nepravilno utvrđenog činjeničnog stanja i povrede materijalnog prava. Ta žalba je, prema rješenju koje je potpisala predsjednica Komisije Suzana Pribilović, odbijena kao neosnovana.

Žalilac je tvrdio da u ponudi prvorangiranog konzorcijuma nije na valjan i zakonit način iskazana cijena, već samo ukupna cijena, kao i da u izabranoj ponudi postoji računska greška, ali je Državna komisija žalbu odbila kao neosnovanu.

Konzorcijum dviju firme Đukanovića kao osnovnu cijenu u ponudi naveo je iznos od 12.000 eura plus 2.280 eura poreza na dodatu vrijednost, kao i ukupnu cijenu 14.280 eura. Državna komisija utvrdila je da greške u prikazu ponuđene cijene nije bilo i da su Republički zavod za urbanizam i projektovanje i BB Solar pravilno iskazali PDV, kao i ukupnu ponuđenu cijenu za ovaj posao.

Komisija je navela i da drugorangirani konzorcijum u žalbi nije dokazao svoje tvrdnje o postojanju računske greške.

Bonus video: