Prihodi Telenora 14,8 miliona eura

Telenor Crna Gora dio je Telenor grupe, jednog od najvećih mobilnih operatora u svijetu sa skoro 180 miliona pretplatnika na 13 tržišta
0 komentar(a)
Telenor, Foto: Arhiva Vijesti
Telenor, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 11.02.2015. 13:44h

Prihodi Telenora Crna Gora u četvrtom kvartalu prošle godine iznosili su 14,8 miliona eura, što je, ne računajući promjene u cijenama interkonekcija, pet odsto manje u odnosu na isti period 2013, saopšteno je iz kompanije.

Pretplatnička baza Telenora, kako je navedeno, ima 369.000 korisnika, što je pad od jedan odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Generalni direktor Telenora Crna Gora, Michael Malvebo, ocijenio je da je ekonomsko i regulatorno okruženje u Crnoj Gori bilo puno izazova i u četvrtom kvartalu, s tim što je tržište telekomunikacija i dalje bilo pod uticajem pada domaćih cijena terminacije početkom ove godine.

"Uprkos negativnim eksternim faktorima, Telenor je nastavio ulaganja u industriji kupovinom MNNews-a, čime se ostvaruje značajna sinergija i omogućava ponuda novih i poboljšanih proizvoda i servisa našim korisnicima", kazao je Malvebo.

Telenor, kako je saopšteno, nastavlja da održava lidersku poziciju na tržištu fokusiranjem i odgovaranjem na potrebe korisnika, što se vidjelo uvođenjem iPhone-a i finansiranjem prodaje telefona na rate.

"Značajna ulaganja nastavljena su započinjanjem gradnje tehničkih prostorija u Podgorici, što će dati vodeće kapacitete i usluge visokog kvaliteta na crnogorskom tržištu", rekli su iz Telenora.

Telenor grupa je u četvrtom kvartalu prošle godine ostvarila prihode od 29,1 milijardi norveških kruna (NOK), što predstavlja organski rast prihoda od 5,3 odsto. Operativni i neoperativni profit prije odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova amortizacije (EBITDA) iznosi 9,1 milijardi NOK, dok je EBITDA marža 31,2 odsto, a operativni novčani tok je 3,46 milijardi NOK.

Telenor Crna Gora dio je Telenor grupe, jednog od najvećih mobilnih operatora u svijetu sa skoro 180 miliona pretplatnika na 13 tržišta.

Telenor je jedan od najvećih investitora u Crnoj Gori sa ulaganjima od 23 miliona eura u posljednjih pet godina. Sa 369.000 korisnika, kako je saopšteno, Telenor pomaže ljudima da iskoriste sve prednosti savremenih komunikacija.

Telenor Crna Gora ima 15 prodavnica u 13 gradova i oko 300 zaposlenih, dok Pametna mreža pokriva 99,5 odsto stanovništva.

Bonus video: