Čekaju da odgovore gdje je novac za 1.800 radnika

„Dopis upućen premijeru Milu Đukanoviću još nije uzet u razmatranje i čekamo odgovor“
0 komentar(a)
Dakićevci, Foto: Savo Prelević
Dakićevci, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.01.2015. 18:21h

Predsjednik Upravnog odbora Udruženja „Radoje Dakić“ Momir Ivanović kazao je da su iz kabineta predsjednika države Filipa Vujanovića dobili usmeni odgovor da je njihovo pismeno obraćanje proslijeđeno Vrhovnom sudu i da čekaju sad pisani odgovor.

„Dopis upućen premijeru Milu Đukanoviću još nije uzet u razmatranje i čekamo odgovor“, naveo je Ivanović.

Predstavnici nevladinog udruženja „Radoje Dakić“, koje predvode Vojislav Perazić i Ivanović obratili su se protekle dvije sedmice na sve najvažnije državne adrese, ali još nemaju pouzdan odgovor kada će početi izvršenje pravosnažne sudske presude kojom za oko 1.800 radnika ovog bivšeg giganta treba isplatiti zaostala potraživanja.

Iz kabineta predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića obećano im je u telefonskom razgovoru da će ih zvati u najkraćem roku i obavijestiti o daljim postupcima.

„Vrhovni državni tužilac proslijedio je predmet Osnovnom državnom tužilaštvu i rečeno nam je da će nas obavijestiti o daljim postupcima pismeno“, dodao je Ivanović.

Predsjednik udruženja Vojislav Perazić kazao je da su uputili zahtjev Elektroprivredi da ne isključuje struju bivšim radnicima budući da imaju zaostala potraživanja od druge državne firme - “Dakića”.

„Sinoć su nam se žalili članovi da je uprkos našem zahtjevu zbog neplaćenih računa isključena struja za oko 30 bivših radnika“, naveo je Perazić.

Bonus video: