Radović: Šćepanović mi upala u kabinet i nazivala me "budalo", "ološu", "gade"...

22497 pregleda 9 komentar(a)
Radović ispred Osnovnog suda, Foto: Savo Prelević
Radović ispred Osnovnog suda, Foto: Savo Prelević

Bivša viceguvernerka Centralne banke Crne Gore (CBCG) Irena Radović istakla je danas u Osnovnom sudu gdje je po njenoj tužbi protiv guvernera CBCG Radoja Žugića i te institucije počelo suđenje, da je posebno imala probleme sa direktoricom sektora za ljudske resurse Anom Šćepanović koju je Žugić doveo na tu poziciju.

Radovićeva je CBCG i Žugića tužila za mobing i diskriminaciju.

Ispričala je da joj je Šćepanovićeva jednom upala u kabinet bez kucanja, uputila joj prijetnje i uvrede i nazivala je "budalo", "ološu", "gade", te da "nije svjesna gdje se nalazi".

Zbog toga je vođen disciplinski postupak.

Disciplinska komisija koja je odlučivala u vezi tog slučaja, Šćepanovićevu je oslobodila odgovornosti i krivicu za nastanak tog događaja prebacila na Radovićevu.

Radović je objasnila da disciplinsku komisiju čine Tatjana Vujanović Vuksanović, njena vjenčana kuma Mirjana Ivezić i Aleksandar Terzić koji je kum sestrića guvernera Ivana Boškovića koji je rukovodilac IT sektora u CBCG.

Terzić je direktor direkcije za bezbjednost, investicije i usluge preko koje se, između ostalog vrši nabavka roba, investicija i usluga.

"Prvi put danas čujem ko je kome kum" izjavio je Žugić u sudnici.

Radovićeva je kazala i da je Centralnom bankom kružio nepotpisani dokument u kome je ona bila kvalifikovana kao nemoralna žena i da to može da potvrdi izvršni direktor Radojica Luburić.

Ona je kazala da je zbog svih problema koje je doživjela u CBCG imala anksioznost, depresiju i da joj se ponovo vratila astma jer je boravila u vlažnom kabinetu.

Žugić je kazao da je uradio sve da Radovićeva radi u normalnim uslovima i da joj je nudio i svoj kabinet.

Bonus video: