Šuškavčević: Madžarović da brani interese na Skupštini akcionara

Šuškavčević je reagovao na navode Madžarovića zbog, kako je naveo, profesionalne odgovornosti prema deset hiljada akcionara, koji su njemu i kompaniji Butterfly finance ukazali povjerenje za upravljanje njihovom imovinom, vrijednosti 50 miliona eura
143 pregleda 0 komentar(a)
Brokeri, Ekonomija, Foto: Shutterstock
Brokeri, Ekonomija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.12.2014. 11:56h

Bivši direktor Društva za upravljanje fondom Trend, Mihailo Madžarović, kao vlasnik 11 odsto akcija, može da dođe na Skupštinu akcionara kada bude sazvana i tamo brani svoje interese, saopšteno je iz kompanije Butterfly Finance.

„To je jedini ispravan način zaštite interesa, umjesto javnog obraćanja, koje više predstavlja pozorišnu predstavu za široke mase“, rekao je izvršni direktor Društva za upravljanje fondom Trend, Butterfly Finance, Nedeljko Šuškavčević.

On je, u reagovanju na izjavu Madžarovića, rekao da bi on trebalo da konačno ispoštuje zakon i sazove skupštine akcionara Poslovno logističkog centra (PLC) Morača i Trend Korala, kako bi počela realizacija razvojnih planova u tim kompanijama.

„Od toga ćete i Vi, kao akcionar fonda, imati samo koristi“, poručio je Šuškavčević.

Šuškavčević je reagovao na navode Madžarovića zbog, kako je naveo, profesionalne odgovornosti prema deset hiljada akcionara, koji su njemu i kompaniji Butterfly finance ukazali povjerenje za upravljanje njihovom imovinom, vrijednosti 50 miliona eura.

On je rekao da nije u bilo kakvim kandžama, već slobodan, poslovan čovjek, sa samostalnim donošenjem sopstvenih odluka, koji se slobodno kreće svim meridijanima.

„Takođe Vas obavještavam da ja nemam vlasnika, jer oni koji su me stvorili još me nijesu otuđili. Imam samo poslodavce, što nije sramota, već ponos u mom slučaju. Gospodin Facchineli kojeg spominjete je gospodin Giulio Facchineli Mazzoleni Berlucchi, osnivač i jedini akcionar kompanije Butterfly finance koja upravlja fondom Trend, kao i član Nadzornog odbor u fondu“, kazao je Šuškavčević.

On je Madžaroviću poručio da, “nijesu ni treća ni peta postava, već prva i jedina“.

„Postave koje spominjete su pripadale kompaniji čiji ste Vi osnivač, a kojoj, novi većinski akcionari, nijesu povjerili upravljanje imovinom, iz razumljivih razloga“, rekao je Šuškavčević.

On je poručio i da nije novi direktor Butterfly finance, već prvi i jedini, i da je na toj poziciji od osnivanja kompanije.

„Novi većinski akcionari Trenda, to jest američki fondovi su legalno kupili akcije na berzi, koje je prodala banka za namirenje kreditnog duga. U pitanju su akcije koje ste Vi lično založili i nakon isteka svih mogućih zakonskih i podzakonskih rokova dug nijeste isplatili, tako da je, u stvari, novac od prodaje akcija Trenda pripao Vama a ne banci u Austriji, kako to želite predstaviti“, naveo je Šuškavčević.

On je kazao da sedam američkih fondova, u čije postojanje Madžarović ne želi da vjeruje, raspolažu imovinom vrijednosti deset milijardi eura.

„To najbolje govori o njihovom bonitetu, ili Vi možda koristite neke druge parametre i kriterijume za utvrđivanje istog, pa Vam ispada da su naši partneri nebonitetni“, kazao je Šuškavčević.

On je pozvao Madžarovića, da kao akcionar sa zavidnim učešćem, bude njihov partner u daljem razvoju fonda, jer je to, kako tvrdi Šuškavčević, najbolji način da izvuče benifite koje donosi vlasništvo nad akcijama Trenda.

Bonus video: