Nastavlja se edukacija djece o pčelarstvu

„Predstavnici Ministarstva i Saveza, tokom ove sedmice, posjetili su osnovne škole u Gusinju, Plavu, Andrijevici, Beranama, Petnjici, Rožajama, Plužinama i Nikšiću“, navodi se u saopštenju
61 pregleda 1 komentar(a)
pčele, Foto: Shutterstock.com
pčele, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 28.11.2014. 12:43h

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Savez pčelarskih organizacija nastaviće da realizuju projekat Pčela i med, u cilju edukacije djece o pčelarstvu.

Iz Ministarstva su saopštili da je projektom Pčela i med planiran obilazak škola u svim crnogorskim opštinama.

„Predstavnici Ministarstva i Saveza, tokom ove sedmice, posjetili su osnovne škole u Gusinju, Plavu, Andrijevici, Beranama, Petnjici, Rožajama, Plužinama i Nikšiću. Djeca četvrtog razreda su imala priliku da vide neke od osnovnih segmenata pčelarske opreme i alata, kao što su košnice, dimilice, pčelarsko odijelo“, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da je djeci opisan proces proizvodnje meda i posebno naglašen njegov značaj u ljudskoj ishrani.

„Tokom prezentacije djeca su aktivno učestvovala postavljanjem pitanja iz oblasti pčelarstva, nakog čega su im podijeljene drvene ploče na kojima su imali zadatak da naslikaju motive iz oblasti pčelarstva i proizvodnje meda“, dodaje se u saopštenju.

Nakon realizacije projekta biće organizovana izložba gdje će najbolji radovi biti nagrađeni, a sve naslikane drvene ploče sa motivima pčela i meda krasiće košnice pčelarskih udruženja u Kući meda u Danilovgradu.

Predstavnici Ministarstva i Saveza danas će posjetiti osnovne škole „Stefan Mitrov Ljubiša“ u Budvi i „Lovćenski partizanski odred“ na Cetinju, nakon čega realizaciju projekta nastavljaju naredne sedmice posjetama osnovnim školama na sjeveru Crne Gore.

Bonus video: