Vujanović u panici: Mogli bi ostati bez Aman Resorta

"Šanse da ostanu veliki investitori su 50:50. Ja sam na strani ovih 50 da ostanu, ali postoje i onih 50 odsto protiv. Pošto volimo da proizvedemo štetu na sopstvenom interesu i perspektivi, nijesam siguran kojih 50 odsto će imati onaj jedan procenat koji će pretegnuti", kazao je Vujanović
17 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Radomir Petrić
Filip Vujanović, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 24.11.2014. 15:55h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović kazao je da se plaši “nastavka tjeranja” stranih investitora iz Crne Gore.

U komentaru razvojnih šansi Bara, u kojem je bio na proslavi Dana Opštine, Vujanović je istakao da Bar može dobiti oko devet miliona eura od Kraljičine plaže, što bi barski budžet učinilo likvidnim, obezbijedilo dalji razvoj ove opštine i izmirilo skoro trećinu barskog duga o kojem se ovih dana medijski špekuliše.

"Da li ćemo mi to propustiti, ja ne znam, ali, kako smo se visoko specijalizovali za tjeranje stranaca i njihovog kapitala, plašim se da će biti izigran taj potpis koji smo stavili na ugovor. Brojne šanse smo već propustili, pa u Crnu Goru danas ne ulažu investitori koji su za tim iskazali interesovanje, jer smo ih otjerali mehanizmima koji su bili neprimjereni, šanse su jednim dijelom propuštene i zbog nedovoljne promocije i komplikovanih procedura. Mislim da je najvažnije da se vidi koji su potencijali koji se mogu koristiti i koji bi stranci ovdje došli", kazao je Vujanović.

Crnogorski predsjednik je ocijenio da je visok rizik da iz Budve i Bara odu Aman resort i Rojal grupa.

"Šanse da ostanu veliki investitori su 50:50. Ja sam na strani ovih 50 da ostanu, ali postoje i onih 50 odsto protiv. Pošto volimo da proizvedemo štetu na sopstvenom interesu i perspektivi, nijesam siguran kojih 50 odsto će imati onaj jedan procenat koji će pretegnuti", kazao je Vujanović.

Ogradivši se da nije dovoljno upućen u problematiku barskih opštinskih finansija i kako je, odnosno zbog čijeg činjenja do tih problema došlo, u svijetlu prozivki opozicije na račun bivšeg predsjednika Opštine Žarka Pavićevića, Filip Vujanović je novinarima kazao da “niko nije zaštićen od primjene zakona” .

"Svi su jednaki pred zakonom i nema privilegovanih. Ljudi koji obavljaju i koji su obavljali državne funkcije i lokalne dužnosti nemaju nikakav imunitet u odnosu na ono što su radili i što rade", rekao je Vujanović.

Bonus video: