Apelacioni poništio, Jovanić treći put uveo stečaj u "Meljine"

Iz Atlas grupe kažu da su uplatili 536 hiljada za namirenje povjerilaca, ali da neko želi da se kompaniju drži u stečaju i ometa najavljeno poravnanje sa Vladom
1327 pregleda 1 komentar(a)
Apelacioni sud mu dva puta poništavao istu odluku: Jovanić, Foto: Savo Prelević
Apelacioni sud mu dva puta poništavao istu odluku: Jovanić, Foto: Savo Prelević

Apelacioni sud drugi put, u posljednih pet mjeseci, poništio je odluku predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića da uvede stečaj u „Meljine kompleks“, dijelu Atlas grupe koji gazduje bolnicom u Meljinama, a Jovanić je, u međuvremenu, donio treće rješenje o stečaju.

Zbog toga juče u Privrednom sudu nije ni održano zakazano ročište već je odgođeno za 12. mart. Jovanić je za stečanog upravnika treći put izabrao Sašu Zejaka iz Nikšića. Povjerioci su pozvani da u roku od 30 dana, prijave svoja potraživanja.

Pokretanje stečaja je tražila izvršna direktorica Meljina Olivera Mihajlović Elez, zbog nemogućnosti da naplati svoje bruto zarade od 19.040,28 eura. Privredni sud je utvrdio da je račun Meljine kompleksa u blokadi u iznosu od 357.444 eura, u periodu dužem od 800 dana.

Punomoćnik Meljine kompleksa ranije je dostavio sudu akt sačinjen kod notara Jadranke Adžić sa izjavom o deponovanju 536.000 eura (13.11.2018.) na prolazni račun notara u posebne svrhe, za izmirenje potraživanja povjerilaca, ali to prvostepeni sud nije uzimao u obzir jer nije isplaćen dug direktorici Mihajlović Elez koja je i pokrenula stečaj.

Atlas grupe Duška Kneževića juče je reagovala na navode Službe za odnose sa javnošću Vlade da je neistinita tvrdnja Kneževića da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, preko Jovanića, “jednog od pipaka svoje kriminalne hobotnice”, spriječio dogovor o poravnanju za kompleks “Meljine”. Atlas grupa je dostavila dopis ministra finansija Darka Radunovićaod 8. novembra 2018. koji “demantuje to što sada tvrdi služba Vlade”.

“U tom dopisu Radunović obavještava Kneževića da bi do poravnanja između Vlade i vlasnika kompleksa “Meljine” moglo doći, ali da prvo mora da se okonča stečajni postupak. Nigdje g. Radunović ne pominje megalomanske i nerealne zahtjeve, nego jasno ukazuje da do poravnanja može doći u redovnom sudskom postupku između Vlade i konzorcijuma vlasnika PZU “Meljine”, ali da se prije toga mora sačekati okončanje stečajnog postupka. Ko je uveo stečajni postupak? Predsjednik suda Jovanić”, ističe se u reagovanju. Za svakoga ko ne zna da je Jovanić član Đukanovićeve hobotnice, kako se dalje ističe u reagovanju, “njegovo postupanje je neshvatljivo”.

“Posebno imajući u vidu da smo obezbijedili novac za naplatu svih potraživanja i deponovali ga na poseban račun. Uzalud, jer neko hoće da stečaj protivzakonito traje. Zadatak izvršava Jovanić, zajedno sa Zejakom i advokaticom Snežanom Jović. Riječ je o specijalnom triju za velike stečajne procese, sa specijalnim međusobnim vezama”, naveli su iz Atlas grupe.

Sudija, upravnik i advokatica ne odgovaraju na optužbe

Od predsjednika Privrednog suda “Vijesti” juče nijesu mogli dobiti komentar na optužbe predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića “o stečajnoj mafiji” u ovoj instituciji, označavanju Jovanića kao “pipka kriminalne hobotnice”, kao i o dovođenju predsjednika suda, Zejaka i advokatice Jović, u vezu sa, kako tvrdi Knežević, otimanjenjem njegove imovine u Meljinama. Istim povodom “Vijesti” nijesu mogli dobiti komentar ni od Zejaka, kao ni od advokatice Jović.

Bonus video: