Potpisivanje ugovora o grantu sa 43 poljoprivrednika

Projektom je predviđen budžet od 500 hiljada eura, namijenjen za unaprijeđenje proizvodnje na poljoprivrednim gazdinstvima i uvođenje standarda u upravljanju stajskim đubrivom i otpadnim vodam
3 komentar(a)
Petar Ivanović, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Petar Ivanović, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Ažurirano: 23.10.2014. 13:42h

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Petar Ivanović, potpisaće sjutra u Pljevljima ugovore o grantu sa 43 poljoprivredna proizvođača iz više crnogorskih opština u okviru projekta Institucionalno jačanje i razvoj poljoprivrede Crne Gore (MIDAS V).

Iz Ministarstva poljoprivrede je saopšteno da će potpisivanje ugovora biti organizovano u hotelu Gold, u okviru radne posjete Opštini Pljevlja.

Javni poziv za projekat MIDAS V, na koji su se poljoprivredni proizvođači u Crnoj Gori mogli da kandiduju projekte za čiju realizaciju je obezbijeđena bespovratna podrška do 50 odsto prihvatljivih investicija, bio je otvoren do 17. jula.

Projektom je predviđen budžet od 500 hiljada eura, namijenjen za unaprijeđenje proizvodnje na poljoprivrednim gazdinstvima i uvođenje standarda u upravljanju stajskim đubrivom i otpadnim vodama.

Ivanović će, tokom posjete Pljevljima sa gradonačelnikom Mirkom Đačićem razgovarati o aktuelnim i budućim projektima za razvoj poljoprivrede i ruralnih područja u toj Opštini.

Planirano je i da Ivanović obiđe kompaniju Vektra Jakić i poljoprivredne proizvođače iz sela Kosanica i Kruševo.

Bonus video: