Euro pao u odnosu na dolar

Odlični rezultati tržišta rada ponovo pružili podršku rastu američke valute
72 pregleda 0 komentar(a)
Dolar i Euro, Foto: Shutterstock
Dolar i Euro, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.10.2014. 10:23h

Euro je u pao u četvrtak u odnosu na dolar nakon što su odlični rezultati tržišta rada ponovo pružili podršku rastu američke valute.

Prema izvještaju koji je u četvrtak objavljen, broj prijava za pomoć nezaposlenima tokom prethodne sedmice nastavio da pada i spustio se na najniži nivo u više od osam posljednjih godina.

"Tokom današnjeg dana nema značajnijih ekonomskih izvještaja u zoni eura ali ni u SAD-u. U popodnevnim satima imamo govor predsjednika Federalnih rezervi Filadelfije, Čarlsa Plosera koji će biti održan održan na godišnjem sastanku Udruženja američkih urednika i pisaca koji se bave poslovnim prilikama i u večernjim satima objavljivanje bilansa federalnog budžeta", navedeno je u izvještaju FXLidera.

Prošlomjesečno objavljivanje pokazalo je rast deficita sa 95 milijardi na 129 milijardi dolara, što je ipak bilo bolje od očekivanih 129 milijardi. Što se tiče ovomjesečnog objavljivanja za sada nijesu objavljene prognoze ekonomista.

Tokom azijskog trgovanja valutni par EUR/USD pao je 0,06 odsto.

Nakon što je prethodno porasla na dvosedmiči minimum cijena zlata ušla je u korekciju

Tokom azijskog trgovanja cijena zlata pala je 0,29 odsto.

Cijena sirove nafte nastavila je pad i spustila se ispod 85 dolara za barel. Ovosedmični izvještaji o zalihama u SAD-u tokom prethodne sedmice pokazali su veći rast nego što se očekivalo. Prema vladinom izvještaju zalihe su porasle za pet miliona barela.

Zalihe benzina su takođe porasle. Tokom azijskog trgovanja cijena nafte pala je 1,42 odsto.

Bonus video: