"Savin kuk" boće završen do sezone

IRF traži partnera koji bi skijalište uzeo pod zakup na duži period
149 pregleda 2 komentar(a)
Savin kuk, Foto: Obrad Pješivac
Savin kuk, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 06.10.2014. 17:01h

Konzorcijum "San Inžinjering" iz Podgorice i "Uniprod" iz Bijelog Polja počeli su remont opreme na skijalištu "Savin kuk". Ove firme odabrane su kao najpovoljniji ponuđači na tenderu, vrijednom 500.000 eura koji je raspisala Direkcija javnih radova.

Direktor DOO "Turistički centar Durmitor", koje posluje u sastavu Investiciono razvojnog fonda, Miloš Popović kaže da je kapitalnim budžetom Vlade za 2014. godinu, za rekonstrukciju skijališta Savin kuk opredijeljeno 800.000 eura.

"Za prvih 500.000 eura, koliko će biti uložene u generalni remont žičare 'Savin kuk l', i tri ski-lifta. Radovi su počeli, a rok za završetak posla je 75 dana. Do početka sezone ovi radovi trebalo bi da budu završeni", kazao je Popović.

On je naveo da je raspisan tender i za drugu fazu pripreme skijališta.

"To predviđa nabavku novog dječijeg lifta, postavljanje signalizacije na skijalištu i sigurnosne opreme kao i nabavku još jedne mašine za pripreme i uređenje staza. Za tu svrhu utrošiće se preostalih 300.000 eura. Svi radovi biće završeni do početka zimske turističke sezone i najatraktivnije crnogorsko skijalište spremno će dočekati snijeg i turiste", kazao je Popović, ističući da tenderska komisija paralelno radi i na stvaranju uslova za pronalaženje strateškog partnera koji bi najveće durmitorsko skijalište preuzeo pod višegodišnji zakup i da je IRF u tu svrhu obezbijedio tri miliona eura.

Bonus video: