Potpisan ugovor o velikom partnerstvu između IFIMES-a i Biznis plusa

Biznis plus je regionalni poslovni klub sa područja Zapadnog Balkana, koji će preko partnerstva sa institutom IFIMES dodatno obogatiti saradnju sa Bliskim istokom i drugim državama u regionu
0 komentar(a)
Biznis plus, Foto: Screenshot
Biznis plus, Foto: Screenshot
Ažurirano: 19.09.2014. 13:34h

Direktor Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES ) iz Ljubljane mr.sc. Zijad Bećirović i direktor poslovnog dnevnika "Finance" Peter Frankl potpisali su ugovor o velikom partnerstvu između instituta IFIMES i Biznis plusa, koji uključuje slovenski poslovni dnevnik Finance, bosanskohercegovački dnevnik Oslobođenje, crnogorski dnevnik Vijesti, hrvatski poslovni dnevnik Business.hr, makedonski poslovni nedjeljnik Kapital te srpski nedjeljnik Novi magazin.

Prilikom potpisivanja ugovora predstavnici obje institucije naglasili su, da ovaj ugovor omogućava realizaciju dodatnih mogućnosti za kompanije u regiji.

"Biznis plus je svojim dosadašnjim djelovanjem kompanijama iz regije ponudio šanse, koje je morala učiniti politika, koja u tome nije bila efikasna. Dogovoreno je, da se organizuju brojni poslovni susreti na kojima će učestvovati najviši predstavnici pojedinih država, kompanija, medija i drugih zainteresiranih javnosti", navodi se u saopštenju.

Biznis plus je regionalni poslovni klub sa područja Zapadnog Balkana, koji će preko partnerstva sa institutom IFIMES dodatno obogatiti saradnju sa Bliskim istokom i drugim državama u regionu.

Bonus video: