Propao još jedan tender za prodaju imovine Ski centra Durmitor

Zainteresovani građani i preduzeća mogli su do 15. avgusta dostavljati ponude
2 komentar(a)
Ski centar Durmitor, Foto: Obrad Pješivac
Ski centar Durmitor, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 01.09.2014. 12:40h

Na oglas za prodaju imovine Ski centra Durmitor, po početnoj cijeni od 2,5 miliona eura, nije stigla ni jedna ponuda. Iz stečajne uprave su agenciji Mina-business kazali da za kupovinu hotela Durmitor sa pripadajućim zemljištem i 13 bungalova na Žabljaku, nije bilo zainteresovanih

Novi oglas će, kako su najavili iz stečajne uprave, biti raspisan uskoro po nešto nižoj cijeni. Zainteresovani građani i preduzeća mogli su do 15. avgusta dostavljati ponude. Njihovo otvaranje bilo je zakazano za danas u prostorijama Ski centra Durmitor na Žabljaku.

Potencijalnim kupcima bio je ponuđen hotel Durmitor, ukupne površine od 2,37 hiljada kvadratnih metara, zemljište od 36,75 hiljada metara kvadratnih, kao i tri tipa bungalova. Na prodaju je bilo i osam većih bungalova, čija je površina od 54 do 61 kvadratni metar, četiri manja od po 36 kvadrata i jedan vanstandardni, od osam kvadrata. Potencijalni kupac imao je obavezu da u radni odnos na neodređeno preuzme šest radnika preduzeća.

Pravo učešća na javnom nadmetanju imala su preduzeća i građani koji su imali obavezu da uplate depozit od deset odsto početne cijene. Za kupca je trebalo da bude izabran onaj koji ponudi najveću cijenu uz preuzimanje šest radnika. Stečajna uprava Ski centra Durmitor je sredinom februara prošle godine raspisala prvi tender za prodaju hotela Durmitor sa pripadajućim zemljištem i 13 bungalova na Žabljaku, po početnoj cijeni od 6,55 miliona EUR. Od tada je propalo nekoliko javnih nadmetanja, jer nije bilo zainteresovanih za kupovinu.

Bonus video: