Vlada donijela Uredbu o korišćenju logotipa nacionalnog brenda

“Zajedničkom upotrebom nacionalnog brenda subjekata iz javnog sektora će se omogućiti snažnije prenošenje jedinstvene poruke do strane javnosti. Uredba će se primjenjivati od 1. januara naredne godine”, navodi se u saopštenju Vladine Službe za odnose sa javnošću
233 pregleda 0 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Vlada Crne Gore
Vlada Crne Gore, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 06.09.2018. 16:43h

Vlada je donijela Uredbu o uslovima, načinu sticanja i korišćenja logotipa nacionalnog brenda u javnom sektoru.

“Ovim dokumentom se uređuju uslovi, način sticanja i korišćenja logotipa nacionalnog brenda u javnom sektoru”, navodi se u saopštenju nakon sjednice Vlade.

Donošenjem Uredbe stvaraju se, kako se dodaje, uslovi za jedinstveno predstavljanje Crne Gore i njenih konkurentskih prednosti, putem vizuelnog identiteta, odnosno logotipa koji će pratiti odgovarajući slogan.

“Zajedničkom upotrebom nacionalnog brenda subjekata iz javnog sektora će se omogućiti snažnije prenošenje jedinstvene poruke do strane javnosti. Uredba će se primjenjivati od 1. januara naredne godine”, navodi se u saopštenju Vladine Službe za odnose sa javnošću.

Na sjednici je usvojena i informacija o raspisivanju drugog javnog poziva za Program podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori za period od prošle do 2020. godine, za ovu godinu.

“U okviru javnog poziva za učešće u Programu raspisanog 10. maja od 16 dostavljenih aplikacija, osam je ispunilo sve propisane uslove i kriterijume. U toku je proces implementacije projektnih aktivnosti od klastera sa kojima su potpisani ugovori”, kazali su iz Vlade.

Ukupan budžet programa za ovu godinu iznosi 150 hiljada eura, dok ukupna vrijednost potpisanih ugovorenih subvencija iznosi 97,61 hiljadu eura.

“Zbog velikog interesovanja klastera za učešće u Programu, donijeta je odluka o raspisivanju drugog javnog poziva u trajanju od 15 dana, za čiju implementaciju će biti utrošeno preostalih 52,39 hiljada eura”, precizira se u saopštenju.

Taj Program se realizuje u kontinuitetu od 2012. godine sa ciljem podsticanja razvoja klastera, efikasnijeg funkcionisanja, bolje promocije i ostvarivanja bolje konkurentske pozicije malih i srednjih preduzeća na nacionalnom i međunarodnom tržištu.

Vlada je usvojila izvještaj o realizaciji Nacionalnog programa zaštite potrošača za period od jula prošle godine do juna. U trogodišnjem periodu realizacije Nacionalnog programa to je treći godišnji izvještaj koji sadrži realizovane aktivnosti nadležnih organa i institucija koje su nadležne i čije djelatnosti su usmjerene na zaštitu potrošača.

“U diskusiji je istaknuto da je u proteklom jednogodišnjem periodu značajno povećan stepen angažovanosti potrošača u ostvarivanju svojih prava. Ocijenjeno je da je Nacionalni program zaštite potrošača za period od 2015. do ove godine i Akcioni plan za period od jula prošle do juna ove godine, ostvaren i da je praktična primjena zakona iz oblasti zaštite potrošača na zadovoljavajućem nivou”, rekli su iz Vlade.

Završetkom trogodišnjeg perioda na koji se odnosi Nacionalni program i realizacijom planiranih aktivnosti stvorena je osnova da se u narednom trogodišnjem periodu dodatno unaprijede svi segmenti zaštite potrošača i da nosioci ovih aktivnosti mogu na kvalitetan i efikasan način, kao što je to i do sada bio slučaj, sprovesti sve planirane poslove u jačanju zaštite potrošača.

Vlada je usvojila informaciju o pripremi Programa ekonomskih reformi za Crnu Goru za period od naredne do 2021. godine i donijela odluku o obrazovanju radnog tima za pripremu Programa.

“Prilikom predstavljanja ove tačke dnevnog reda naglašeno je da je ovo pravovremena informacija u vezi sa veoma važnim i zahtjevnim poslom, povodom pripreme dokumenta u kojem bi Vlada trebalo da predstavi ekonomsku politiku Crne Gore za narednu godinu i srednjoročni period kao osnovu za ekonomski dijalog sa Evropskom komisijom u procesu evropskih integracija”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: