U Tivtu trenutno 3.919 prijavljenih turista

Od ukupnog broja gostiju koji trenutno ljetuju u Tivtu, njih 3.846 su stranci,a samo 73 su turisti iz Crne Gore
194 pregleda 0 komentar(a)
Tivat, plaža, Foto: Siniša Luković
Tivat, plaža, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 08.08.2014. 11:24h

U svim vidovima smještaja na Tivatskoj rivijeri trenutno se odmara ukupno 3.919 zvanično prijavljenih turista što je 5 odsto bolja posjeta nego u isto vrijeme lani – saopšteno je danas iz Turističke organizacije Tivat.

Od ukupnog broja gostiju koji trenutno ljetuju u Tivtu, njih 3.846 su stranci,a samo 73 su turisti iz Crne Gore.

Najviše tursta- njih 2.768, boravi u privatnom smještaju, dok u hotelima odmara 931 turista. Zanimljivo je napomenuti da u najluksuznijem ovdašnjem hotelu, novom „Regent Porto Montenegru“, trenutno ima 62-je gostiju.

U odmaralištima ljetuje 140 turista, dok je u tivatskim kapmovima prjavljen boravak 80 kampera.Iz turističke organizacije Tivat saopštili su da su u juče objavljen izvještaj o posjećenosti tog grada, po prvi put ušli i podaci o broju gostju koji u Porto Montenegru borave na jahtama.

Menadžment tivatske marine prihvatio je i obavezu da se nautičkim turistima koji Tivat posjećuju na jahtama naplaćuje boravišna taksa.

Porto Montenegro je juče u prostorijama svog marina office-a instalirao i poseban POS terminal preko kojeg će od svojih gostiju sa jahti naplaćivati boravišnu taksu, a taj iznos će se Sekretarijatu za finasije i ekonomski razvoj Opštine Tivat koji ga transferiše lokalnoj i nacionalnoj Turističkoj organizaciji, ubuduće uplaćivati na svakih 15 dana.Inače, prema podacima tog Sekretarijata, od 1.januara do 4.avgusta ove godine, od pravnih i fizičkih lica na ime boravišne takse naplaćeno je 112.402 eura,što je 25 posto bolji rezultat nego u istom periodu lani.

Bonus video: