Nema podataka o turistima u Perastu

„Brojni turisti koji su u tranzitu ostavljaju utisak da je Perast vječito pun. Ko god dođe u Boku on posjeti Perast, a samim tim i ostrva, crkve, muzej“
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.08.2014. 12:17h

Perast, jedan od najatraktivnijih gradova na Mediteranu, Perast ovog ljeta bilježi izuzetnu posjetu, ali egzaktnih podataka o broju i kategoriji turista nema, jer u gradu ne funkcioniše turist–biro.

Predsjednik Mjesne zajednice Perast, Ana Marija Đukanović, rekla je da su problemi, pored nefunkcionisanja turist-biroa, uglavnom vezani za integrisani saobraćaj, česta zakrčenja, prolazak autobusa i za čistoću, dok su za pohvalu vodosnabdijevanje i decibeli iz lokala koji su u granicama normale.

„Brojni turisti koji su u tranzitu ostavljaju utisak da je Perast vječito pun. Ko god dođe u Boku on posjeti Perast, a samim tim i ostrva, crkve, muzej“, rekla je Đukanović agenciji Mina-business.

Ona kaže da su i kapaciteti brojnih vikendica koje u Perastu preovladavaju kao tip objekata u kojim se odsjeda, prilično popunjeni.

„To su većinom strani gosti o kojim takođe nemamo više informacija i koji se zbog zbog pomenutog problema sa turist–biroom prijavljuju ili u Risnu ili u Kotoru“, objasnila je Đukanović.

Ona dodaje da je čišćenje grada intenzivnije u njegovom središtu nego u ostalim djelovima.

„Problem buke, za razliku od nekih drugih gradova, ne postoji jer je emitovanje muzike kroz naše kafiće i konobe upriličeno ambijentu“, kaže Đukanović.

Bonus video: