Akcionari EPCG dividendu će dobiti do 20. septembra

Država bi na proljeće naredne godine trebalo da preuzme polovinu preostalog iznosa akcija EPCG, dok će izlazak A2A iz EPCG biti okončan tokom ljeta naredne godine
278 pregleda 0 komentar(a)
EPCG, Foto: Ivan Petrušić
EPCG, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 06.09.2018. 14:11h

Akcionarima Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) do 20. septembra trebalo bi da bude isplaćeno 55.282.227 eura po osnovu dividende. Divedenda će biti isplaćena iz neraspoređene dobiti, a njena bruto vrijednost po akciji iznosi 0,4214 eura, odnosno, 0,3835 eura neto.

„Akcionari naše kompanije, koji su pravna lica, informacije o bankarskoj transakciji dostavljaju EPCG nakon čega se vrši isplata dividende. Kada je riječ o akcionarima koji su fizička lica, isplata će se obaviti preko poslovne banke koja dostavi najpovoljnjije uslove transakcije i koja ima odgovrajuću mrežu filijala na teritoriji Crne Gore. Očekujemo potrebne informacije od banaka, a kada definišemo najpovoljine uslove za akcionare izvršićemo isplatu do definisanog vremena shodno odluci Skupstine akcionara”, odgovorili su iz EPCG na pitanje “Vijesti” kada će i posredsredstvom koje banke biti isplaćena dividenda.

Od dividende bivšem italijanskom partneru Vlade u EPCG, A2A pripada oko 22 miliona. Prema sporazumu Vlade i A2A, EPCG će Italijanima dividendu isplaćivati i za ovu i za narednu godinu, odnosno, dok god je A2A u posjedu akcija Elektroprivrede.

Država bi na proljeće naredne godine trebalo da preuzme polovinu preostalog iznosa akcija EPCG, dok će izlazak A2A iz EPCG biti okončan tokom ljeta naredne godine.

Bonus video: