Konkurs Unije poslodavaca za primjere dobre prakse: Prijave do 1. septembra

Iz UPCG je saopšteno da se dodjela nagrada organizuje u okviru EU projekta pod nazivom Društveno odgovorno poslovanje za sve
86 pregleda 0 komentar(a)
Kancelarija, posao, Foto: Shutterstock
Kancelarija, posao, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.07.2014. 12:33h

Unija poslodavaca (UPCG) pozvala je zainteresovana preduzeća koja posluju u Crnoj Gori da se do 1. septembra prijave na konkurs za dodjelu nagrada za primjere dobre prakse u oblasti društveno odgovornog poslovanja.

Konkurs za dodjeluu nagrade, čiji je cilj promovisanje primjera dobre prakse u društveno odgovornom poslovanju Crnoj Gori, biće otvoren od sjutra do 1. septembra.

Iz UPCG je saopšteno da se dodjela nagrada organizuje u okviru EU projekta pod nazivom Društveno odgovorno poslovanje za sve (CSR for ALL), koji se sprovodi u saradnji s poslodavačkim organizacijama iz Hrvatske, Makedonije, Rumunije i Turske, uz podršku Međunarodne organizacije poslodavaca (IOE).

Svečanost dodjele nagrada u Crnoj Gori i ostalim državama koje učestvuju u projektu biće održana u periodu od 15. do 19. septembra, u okviru Nedjelje nagrade za društveno odgovorno poslovanje u jugoistočnoj Evropi.

Nagrade će, kako je najavljeno, biti dodijeljene u oblastima brige za zaposlene, životnu sredinu i zajednicu. Nagrade se dodjeljuju u kategorijama mikro i malih preduzeća koja imaju do 50 zaposlenih, srednjih do 250 zaposlenih i velikih kompanija koje imaju više od 250 radnika.

"Biće dodijeljena i velika nagrada za preduzeće koje je najbolje inkorporiralo društveno odgovorno poslovanje po svim navedenim oblastima", kazali su iz UPCG.

Glavni kriterijumi za dodjelu nagrada su, kako je objašnjeno, održivost, inovativnost i ostvareni uticaj poslovnih praksi na sve uključene strane.

Evaluacioni odbor će od pristiglih primjera dobrih praksi društveno odgovornog poslovanja izabrati najbolje za svaku oblast i kategoriju poslodavaca. U tom odboru će biti predstavnici poslodavaca, sindikata, civilnog sektora, akademske zajednice i medija.

"Na konkurs se mogu prijaviti sve kompanije koje su registrovane u Crnoj Gori, pri čemu se jedna može prijaviti najviše tri projekta u svakoj oblasti. Kompanije mogu prijaviti već završene ili projekte koji su u toku", navodi se u saopštenju.

Iz UPCG su kazali da se na konkurs ne mogu prijaviti projekti koji su završeni prije 1. januara prošle godine.

Kompanije koje žele da učestvuju na konkursu treba da popune Prijavni formular UPCG, koji će sjutra biti objavljen na sajtu UPCG i pošalju ga do 1. septembra na e-mail adresu Unije, objašnjeno je iz te poslodavačke organizacije.

Bonus video: