Ulcinj suočen sa novom naplatom: Đeka nudi ostavku ako bude blokade

Ulcinj je već nekoliko sedmica u blokadi zbog pravosnažne sudske presude u korist beogradske firme Partizanski put
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.07.2014. 19:15h

Predsjednik Opštine Ulcinj Fatmir Đeka poručio je da je nova vlast, na čelu sa njim, ustoličena u februaru ove godine nakon vanrednih januarskih izbora, spremna da vrati mandat građanima ukoliko sud donese odluku u korist "Rekreatursa" iz Budve i blokira opštinski račun 10,5 miliona eura.

Ulcinj je već nekoliko sedmica u blokadi zbog pravosnažne sudske presude u korist beogradske firme Partizanski put za iznos od 700 hiljada eura, od čega je dosad naplaćeno 450 hiljada.

Ročište po tužbi "Rekreatursa" odnosno "Atlas grupe", koje je bilo zakazano za juče u Privrednom sudu, odloženo je za septembar.

Ukoliko sud ponovo blokira račun za iznos koji odgovara gotovo dvogodišnjoj realizaciji gradskog budžeta, Opština će se naći u bezizlaznoj situaciji. Đeka je ocijenio da budvanska firma, od koje je postupak preuzela "Atlas grupa", nema argumenata da tuži Opštinu za nešto što je prije više od 30 godina uradila Vlada.

"U ovom predmetu, kao i u slučaju Partizanskog puta, ima posla za državno tužilaštvo, Ministarstva pravde i finansija i predsjednicu Vrhovnog suda",kazao je Đeka.

On je podsjetio da je Ulcinj nasiromašniji na primorju te da očekuje da će sud demantovati glasine da iza svega stoje interesi koji za cilj imaju da omalovaže i diskredituju Ulcinj.

Đeka je ponovio da Opština nije odgovorna za uklanjanje objekata u Štoju jer su srušeni po Rješenju republičkog komiteta za urbanizam, građevinarstvo i stambeno komunalne poslove Crne Gore.

Bonus video: