Izabran novi Odbor direktora CGES

"Imenovani su članovi Odbora i to Dragan Laketić, Vesna Bracanović, Igor Noveljić, Nusret Ećo, Luigi De Francisci, Francesco Beccali i Lazar Janinović“
192 pregleda 1 komentar(a)
Dragan Laketić, Foto: Boris Pejović
Dragan Laketić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.06.2014. 16:46h

Akcionari Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) izabrali su novi Odbor direktora te elektroenergetske kompanije.

"Imenovani su članovi Odbora i to Dragan Laketić, Vesna Bracanović, Igor Noveljić, Nusret Ećo, Luigi De Francisci, Francesco Beccali i Lazar Janinović“, navodi se u saopštenju.

Akcionari su na današnjoj Skupštini usvojili izvještaj o poslovanju kompanije za prošlu godinu kao i finansijske iskaze uz izvještaj nezavisnog revizora.

CGES je završio prošlu godinu sa neto dobitkom od 2,64 miliona eura, dva i po puta manjim nego na kraju 2012.

Prema izvještaju o poslovanju, koji je objavljen na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti, poslovni prihodi kompanije su na kraju decembra iznosili 26,65 miliona eura i bili su 8,6 odsto manji nego u uporednom periodu.

Iz CGES-a su kazali da je danas održana i konstitutivna sjednica Odbora direktora u novom mandatu.

Funkcija predsjednika Odbora direktora pripala je Draganu Laketiću, dok je za njegovog zamjenika izabran Luigi De Francisci.

Država je vlasnik 55 odsto akcija CGES-a, dok italijanska Terna posjeduje oko 22,09 odsto dionica.

Iza HB Zbirnog kastodi računa 3 sakriven je vlasnik 3,78 odsto akcija, dok fond Trend ima 2,82 odsto. Društvo za menadžment poslove i upravljanje nekretninama MIG ima 1,55 odsto udjela, dok je iza CK-Zbirnog kastodi računa 1 sakriven vlasnik 1,23 odsto akcija, dok Moneta ima jedan odsto akcija. Ostali akcionari imaju manje od jedan odsto akcija.

Bonus video: