Podgorica: Igraonica radi bez kase, tvrde da porez plaćaju

Jasno mi je da neupućeni građani kada vide blok račun, pored svega što se radi, odmah pomisle na utaju poreza, kaže vlasnik
590 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 27.05.2014. 15:02h

U dječjoj igraonici “Timberland”, u Njegoševom parku u Podgorici ne izdaju posjetiocima fiskalne, već blok račune.

Uprkos tome što nema kasu, vlasnik igraonice Miroslav Baletić tvrdi da posluje legalno i plaća porez. On je pojasnio da dobit naplaćuju paušalno, jer, kako tvrdi, ne radi preko cijele godine, već samo nekoliko mjeseci.

“Imam rješenje na paušalno plaćanje poreza, dakle s obzirom na to da vodim preduzeće koje privremeno ostvaruje dobit, odnosno radim samo tri mjeseca godišnje, Poreskoj upravi plaćam isti iznos svakog mjeseca, bez obzira na zaradu”, kazao je Baletić. Čitalac je dostavio “Vijestima” fotografiju na kojoj se vidi da mu je za espreso kafu izdat blok račun, umjesto fiskalnog, istakavši da vlasnik na taj način izbjegava da plati porez.

Za espreso kafu blok račun; Foto: Čitalac reporter

“Jasno mi je da neupućeni građani kada vide blok račun, pored svega što se radi, odmah pomisle na utaju poreza. Ali, imamo sva potrebna rješenja za rad, svi blokovi su ovjereni, a najviše zarađujemo od ulaznica”, kazao je Baletić, istakavši da je za proteklih 12 godina, koliko radi, redovno plaćao porez.

On je istakao da je želio da natkrije igraonicu i da radi tokom cijele godine, ali da mu u Glavnom gradu nijesu dali dozvolu da to uradi.

Galerija

Bonus video: