Nema ponuda za Onogošt

Uslovi za prodaju su obezbijeđeni nakon donošenja rješenja Privrednog suda o otvaranju stečaja u HTP Onogoštu 23. marta 2012. godine
2 komentar(a)
Onogošt, radnici Onogošta, Foto: Ivan Petrušić
Onogošt, radnici Onogošta, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 26.05.2014. 14:04h

Na tender za prodaju hotela i kafane Hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) Onogošt u predviđenom roku nije stigla nijedna ponuda, saopšteno je agenciji Mina-business iz stečajne uprave.

„Na tender do sada nije stigla nijedna ponuda“, kazao je stečajni upravnik HTP Onogošt, Dragan Smolović.

Na prodaju je bio ponuđen hotel Onogošt u Nikšiću, po početnoj cijeni od 2,9 miliona eura. Hotel Teuta u Risnu ponuđen je po cijeni od 6,9 miliona eura, a kafana Šavnik za 7,5 hiljada eura.

Uslovi za prodaju su obezbijeđeni nakon donošenja rješenja Privrednog suda o otvaranju stečaja u HTP Onogoštu 23. marta 2012. godine.

Licitacioni skok za hotele Onogošt i Teuta iznosi deset hiljada EUR, a za kafanu Šavnik hiljadu eura.

Prethodno javno nadmetanje za prodaju hotela Onogošt i Teuta i kafane Šavnik takođe je propalo jer nije bilo zainteresovanih.

Hotel Nikšić u Sutomoru prodat je na jednom od ranijih javnih nadmetanja podgoričkom preduzeću Sato za 2,3 miliona eura.

Hotel Onogošt je zatvoren nakon 57 godina rada, čime je prestao i radni odnos za 82 radnika.

U HTP Onogošt je klasični stečaj uveden 23. marta 2012. godine, a radnicima se iz stečajne mase duguje 11 plata sa doprinosima, dva regresa i topla obroka, jubilarne nagrade i razlike u platama iz 2010. godine.

Bonus video: