Budvanska rivijera: Dobro radimo, ne uništavamo imovinu

"Rezultati hotelske grupe u pogledu profita i podizanja kvaliteta ponude su u rangu uspješnih kompanija"
127 pregleda 1 komentar(a)
Budvanska rivijera, Foto: Vuk Lajović
Budvanska rivijera, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 30.04.2014. 17:26h

Hotelska grupa (HG) Budvanska rivijera odbacuje optužbe Udruženja akcionara da loše upravljaju kompanijom i uništavaju imovinu.

Tvrde da sve odluke o poslovanju donose “isključivo u skladu sa zakonom, pravima i ovlašćenjima koje vlasnici kapitala preko svojih predstavnika imaju u organima upravljanja”.

"O svemu je odlučivao upravo nadležni organ kojeg čine predstavnici i manjinskog i većinskog vlasnika kapitala. Zakon omogućava akcionarima, koji imaju preko pet odsto akcija, da nezavisno od sjednica skupštine, a shodno procentu kapitala, mogu angažovati revizorske kompanije za analizu poslovanja. To upravo radi i jedan od manjinskih vlasnika - Stratex development”, naglasili su iz HG.

Najava predsjednika Udruženja manjinskih akcionara da će tražiti članstvo u Bordu direktora za njih nije ništa novo, jer “u posljednjih 15 godina manjinski akcionari imaju predstavnika u organu upravljanja društva”.

Najava predsjednika Udruženja manjinskih akcionara da će tražiti članstvo u Bordu direktora za njih nije ništa novo

“Upravo zahvaljujući i angažovanju manjinskih akcionara u donošenju odluka o poslovanju svih ovih godina je ulagano u turistički proizvod kompanije. Nezadovoljstvo predsjednika Skupštine Udruženja manjinskih akcionara Miroslava Jeličića ostvarenim rezultatima poslovanja, može imati opravdanja u nekom drugom poslovnom ambijentu. Međutim, na receptivnom tržištu Crne Gore rezultati koje postiže hotelska grupa u pogledu profita i podizanja kvaliteta ponude su u rangu uspješnih kompanija”, smatraju u Budvanskoj.

Uz naglasak da cijene mišljenje Jeličića kada govori o analizi prihoda, iz HG ističu da se mora uzeti u obzir činjenica da “Budvanska rivijera posluje u crnogorskim okvirima tržišta” i da se nadaju da će “jednog dana imati evropske pokazatelje poslovanja”.

“Ako se govori o prihodu po jedinici smještaja onda se mora uzeti u obzir i to da li je hotel sezonskog karakera ili ne, tip hotela, ciljna grupa... Cijeneći nacionalne interese dovođenjem 2007. svjetski poznatog brenda Aman resorts izdati su u zakup objekti hotelskog kompleksa Miločer i Sveti Stefan, te upravo najveći prihod od zakupa ovih hotela, u cijelosti se ulaže u razvoj hotelskih kapaciteta predzeća”, dodali su iz HG.

Poručuju da posljednjih nekoliko godina ulažu značajna sopstvena sredstva u razvoj turističkog proizvoda i podižu nivo kvaliteta ponude, te da je značajno porasla vrijednost imovine društva.

“To će vjerovatno i pokazati nova procjena koja je u toku, a od čega će najveću korist imati upravo vlasnici akcija Budvanske rivijere”, naveli su iz kompanije, pozivajući akcionare da umjesto dijaloga preko medija vlasnička prava koriste unutar firme.

Oni su naglasili da uspijevaju da troškovi rada u grupi, gdje je prosječna zarada 885 eura, ne prelaze 30 odsto ukupnog prihoda “što se u okvirima crnogorskog poslovanja smatra uspješnim”.

Bonus video: