Bećirović prima 580 eura mjesečno

“Bećirović je sudu u Londonu kazao i da je mjesečno dobijao i do 2.000 eura naknade za troškove mobilnog telefona..."
400 pregleda 2 komentar(a)
Zoran Bećirović, Foto: Dragana Šćepanović
Zoran Bećirović, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 26.04.2014. 07:02h

Advokat Bepler Džejkobson Montenegra (BDžM) Savo Kalezić, optužio je Zorana Ćoća Bećirovića da je davao različite iskaze pred engleskim i kolašinskim sudom, a vezano za njegove boravke u hotelima kojima upravlja ta kompanija, i navodne nadoknade koje je dobijao.

Kalezić je to saopštio u nastavku suđenja po tužbi Bećirovića protiv BDŽM kojom od te firme, čiji je još izvršni direktor, traži 260.600 eura na ime naknade za zarade i smještaj.

Kalezić je podneskom sudu dostavio dio izjave tužioca pred sudom u Londonu, u kojoj je ovaj kazao da je imao besplatan boravak u hotelima “Avala“ i „Bjanka“.

“Bećirović je sudu u Londonu kazao i da je mjesečno dobijao i do 2.000 eura naknade za troškove mobilnog telefona. Takođe, navao je i da je često besplatno koristio “mercedes GL”, rekao je advokat Kalezić.

Bećirovićev advokat Branko Čolović, objasnio da se izjava njegovog klijenta pred engleskim sudom odnosila na vrijeme renoviranja budvanskog i kolašinskog hotela i da on za to ne traži naknadu.

Kalezić je opet pozvao Bećirovića da dostavi broj žiro-računa, da bi mu, kako je kazao, bile uplaćene zarade.

Zarade su, objasnio je advokat, obračunate prema odredbama kolektivnog ugovara, s obzirom da Bećirović nema ugovor o radu. Dodao je da su, u skladu sa zakonom, na njih uplaćeni porezi i doprinosi.

Ostajući pri tvrdnji da se u tom preduzeću jedan dio zarada isplaćuje u kešu, Čolović je kazao da iz više razloga osporava način na koji su obračunate njegovom klijentu. On je kazao da je nelogično da Bećiroviću zarada bude 580 eura, kada šefica računovodstva, angažovana po ugovoru o djelu, prima 1.000, a finansijski direktor Mihail Peskov “i više od toga”...

Suđenje se nastavlja u junu.

Između Beplera i Bećirovića vodi se još jedan spor u istom sudu. To preduzeće tužilo je izvršnog direktora, jer je, navodno, omogućio neovlašćeno korišćenje kapaciteta u hotelima za više lica, čime je preduzeće oštetio za 60.000 eura.

Advokat Kalezić je ponovo pozvao Bećirovića da dostavi broj žiro-računa, da bi mu, kako je kazao, bile uplaćene zarade...

Dokaz da se isplaćivalo i u kešu?

Bećirovićev advokat sudu je dostavio dio dokumentacije dobijene od Kolašinca Moma Kljajića, jednog od šefova u hotelu „Bjanka“, koja je navodno dokaz da je u tom preduzeću izplata dijela zarada u kešu bila praksa.

Izvođenju tog dokaza bezuspješno se usprotivio Kalezić, napominjući da je sudu dostavljen nakon isteka roka. Osim toga, naglasio je Kalezić, na priznanicama nema potpisa ovlaštenog lica, ni pečata firme.

Bonus video: