IMOVINA HTP ONOGOŠT

Dva hotela i kafana za nepuno deset miliona eura

Teuta je ponuđena po cijeni od 6,9 miliona, Onogošt za 2,9 miliona, dok je početna cijena kafane 7,5 hiljada eura
4 komentar(a)
hotel Onogošt, Foto: Ivan Petrušić
hotel Onogošt, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 25.04.2014. 11:56h

Stečajna uprava Hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) Onogošt raspisala je 15. oglas za prodaju preostale imovine - hotela u Nikšiću i Risnu, kao i kafane u Šavnik, po ukupnoj početnoj cijeni od 9,8 miliona eura, što je1,2 miliona niža cijena nego na prethodnom nadmetanju.

Teuta je ponuđena po cijeni od 6,9 miliona, Onogošt za 2,9 miliona, dok je početna cijena kafane 7,5 hiljada eura. Zainteresovani za učešće u javnom nadmetanju, koje će biti održano 28. maja u u prostorijama podgoričkog Privrednog suda, mogu da se prijave do 26. maja, uz obavezno dostavljanje dokaza o uplaćenom depozitu od deset odsto.

Licitacioni skok za hotele Onogošt i Teuta iznosi deset hiljada a za kafanu Šavnik hiljadu eura. U HTP Onogošt klasični stečaj uveden je 23. marta prošle godine, a hotel u Nikšiću zatvoren je nakon 57 godina rada.

Na Birou rada završilo je svih 82 stalno uposlenih u preduzeću. Njima je isplaćeno po 5,6 hiljada eura socijalnog programa koje je obezbijedila Vlada. Hotel Nikšić u Sutomoru prodat je na ranijem javnom nadmetanju podgoričkom preduzeću „Sato“ za 2,3 miliona eura.

Od toga novca radnicima je podijeljeno oko 480.000 eura na ime njihovih potraživanja.