"Thomas Cook" dodijelio bronzanu plaketu Crnoj Gori

"Bronzana plaketa pokazuje da je destinacija razvila politiku održivosti i efikasna je u smanjenju uticaja turizma na životnu sredinu", navodi se u saopštenju NTO
110 pregleda 2 komentar(a)
Sveti Stefan, Foto: Vuk Lajović
Sveti Stefan, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 10.04.2014. 08:04h

Vodeća britanska kompanija u oblasti putovanja “Thomas Cook” dodijelila je Crnoj Gori bronzanu plaketu “Destination of Excellence” za 2014. godinu, za izvanredan doprinos razvoju održivog turizma, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

"Ova kompanija je posvećena društveno odgovornom poslovanju, održivosti i zaštiti životne sredine, a program “Destination of Excellence” je ustanovljen u maju 2012. godine, kao okvir za poslovanje u skladu sa principima održivosti. Program podrazumijeva tri nivoa priznanja, bronzani, srebrni i zlatni, a do danas je 25 destinacija dostiglo nivo koji se zahtijeva za nosioca bronzane plakete, među njima i Crna Gora", objašnjava se u saopštenju.

Ovo priznanje je, kako se dodaje, dodijeljeno na osnovu istraživanja sprovedenih tokom prethodne godine, u saradnji agencije „Alfa Tours“ iz Budve i predstavnika Thomasa Cook-a, a koja su pokazala da Crna Gora ispunjava odrednice održivog razvoja turizma zadate programom „Destination of Excellence“.

"Bronzana plaketa pokazuje da je destinacija razvila politiku održivosti i efikasna je u smanjenju uticaja turizma na životnu sredinu", navodi se u saopštenju.

Thomas Cook Group je, dodaje NTO, jedna od najpoznatijih i najstarijih svjetskih kompanija koje se bave putovanjima, osnovana 1841. godine u Londonu, a danas ima predstavništva u 17 zemalja i broji preko 27,000 zaposlenih. Svake godine 23 miliona ljudi putuje posredstvom ove kompanije.

"U Crnoj Gori kompanija Thomas Cook je prisutna od 1998. godine, kada je započeta uspješna saradnja sa agencijom 'Alfa Tours' iz Budve, što doprinosi i pozicioniranju crnogorskog turizma u međunarodnim okvirima", zaključuje se u saopštenju NTO.

Bonus video: