CRNVO organizuje prvu školu društveno odgovornog poslovanja

Planirano je da prvi modul vodi Tomas Sercovič, direktor spoljnih poslova u organizaciji Foretica, vodećoj mreži za društveno odgovorno poslovanje u Španiji
0 komentar(a)
Biznismeni, Foto: Shutterstock
Biznismeni, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.04.2014. 10:55h

Škola društveno odgovornog poslovanja, koju će organizovati Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO), trebalo bi da doprinese postizanju konkurentske prednosti i prepoznatljive reputacije crnogorskih preduzeća.

Iz CRNVO su saopštili da je Škola osmišljena tako da kroz osam tematskih modula ukaže na dobrobiti strateškog pristupa društveno odgovornom poslovanju za postizanje konkurentske prednosti i prepoznatljive reputacije preduzeća, kao i zadovoljnih zaposlenih, potrošača i zajednice u kojoj firme posluju.

Module će voditi eksperti iz Crne Gore i zemalja EU, a prvi će početi 5. maja. Planirano je da prvi modul vodi Tomas Sercovič, direktor spoljnih poslova u organizaciji Foretica, vodećoj mreži za društveno odgovorno poslovanje u Španiji.

Polaznici Škole društve no odgovornog poslovanja, prvoj koja će biti organizovana u Crnoj Gori, mogu biti menadžeri i zaposleni u preduzećima koji se bave društvenom odgovornosti preduzeća. Škola je namijenjena i zaposlenim u nevladinim organizacijama koje su realizovale najmanje jednu aktivnost ili projekat u oblasti društvene odgovornosti preduzeća i predstavnicima Mreže za društvenu odgovornost iz državnih institucija.

"Polaznici će dobiti besplatna predavanja o ključnim aspektima društveno odgovornog poslovanja, koja će voditi domaći i međunarodni eksperati u toj oblasti. Oni će dobiti i besplatan trening i konsultacije u procesu kreiranja strategija društveno odgovornog poslovanja i izvještavanja o društveno odgovornim aktivnostima", saopšteno je iz CRNVO.

Polaznici će, kako je najavljeno, raditi i na osmišljavanju društveno odgovornih aktivnosti u zajednici, koje će u toku trajanja Škole i realizovati.

Bonus video: