Lazović: Svima obezbijediti kvalitetan brzi pristup internetu

On je dodao da su pokretačka snaga razvoja crnogorski građani, koji pokazuju veliko interesovanje za broadband pristup
7 komentar(a)
Vujica Lazović, Foto: Savo Prelević
Vujica Lazović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.03.2014. 15:14h

Potpredsjednik Vlade, Vujica Lazović, predstavio je na Svjetskoj konferenciji za razvoj telekomunikacija (WTDC 2014) u Dubaiju, rezultate Crne Gore na planu širokopojasnog pristupa za održivi razvoj i izazove koji je očekuju.

On je na plenarnoj sesiji u okviru konferencije, koja se održava u Dubajiu, kazao da je pet stubova na koje se oslanja Strategija razvoja informacionog društva podržano sa deset programa razvoja, pri čemu poseban značaj ima program ICT infrastruktura.

"Glavni cilj tog programa je da, kroz realizaciju zacrtanih zadataka, obezbijedi kvalitetan broadband pristup internetu svim strukturama društva u Crnoj Gori. U tom kontekstu, u kontinuitetu se podiže nivo kvaliteta infrastrukture što se odražava, kako na kvalitet usluga elektronskih komunikacija, tako i na razvoj zemlje", saopštio je Lazović na panelu o širokopojasnom pristupu za održivi razvoj.

On je dodao da su pokretačka snaga razvoja crnogorski građani, koji pokazuju veliko interesovanje za broadband pristup i moderne i kapacitativne aplikacije i elektronske usluge.

"To potvrđuje i podatak da je penetracija mobilnog širokopojasnog pristupa u Crnoj Gori iznad prosjeka zemalja članica EU", naveo je Lazović.

On je učestvovao je i na sastanku šefova delegacija koji su utvrdili program šeste Svjetske konferencije za razvoj telekomunikacija, koja je, sa više od 16 hiljade participanata, najposjećenija od svih do sada organizovanih.

Lazović je na marginama konferencije razgovarao i sa predstavnicima Međunarodne unije za telekomunikacije (ITU), koja je organizator konferencije, a imao je i niz bilateralnih susreta.

Svjetska konferencija za razvoj telekomunikacija WTDC 2014 trajaće do 10. aprila.

Bonus video: