Rudari: Oglas o saradnji obmana radnika i javnosti

Stečajni upravnik je takvu odluku donio zbog nesloge radnika i činjenice da ne može garantovati isporuku rude zbog mogućih nezadovoljstava zaposlenih
0 komentar(a)
Rudnici Boksita, radnici, Foto: Ilija Petrušić
Rudnici Boksita, radnici, Foto: Ilija Petrušić
Ažurirano: 25.03.2014. 14:43h

Samostalni sindikat nikšićkih Rudnika boksita smatra da je odluka stečajnog upravnika Zdravka Cicmila da će radnici sami organizovati proizvodnju ukoliko neka od šest kompanija zainteresovanih za poslovno-tehničku saradnju pristane na mjesečni otkup 20 hiljada tona rude, neozbiljna i krajnje nekorektna.

Stečajni upravnik je takvu odluku donio zbog nesloge radnika i činjenice da ne može garantovati isporuku rude zbog mogućih nezadovoljstava zaposlenih. On je predložio stečajnom sudiji Ivanu Kovačeviću ili da svih 313 radnika Boksita odmah pošalje na Biro rada ili da sami organizuju proizvodnju.

“Ispostavilo se da je objavljeni oglas za dostavljanje ponuda za poslovno tehničku saradnju samo obmana radnika Boksita, kao i crnogorske javnosti. Kako nas je obavijestio stečajni upravnik ponude šest firmi su bile više nego korektne, i samo on zna zbog čega ih je odbio. Sada stečajniuUpravnik traži da se nađe kupac, pa tek onda da pokrene proizvodnju”, stoji u saopštenju za javnost Samostalnog sindikata Boksita.

Jedna od pristiglih ponuda, ističu iz Samostalnog sindikata, garantuje redovnost isplata zarada i redovnu proizvodnju, kao garanciju da će svi radnici biti na svoja radna mjesta do prodaje rudnika, a vjeruju da su i ostale ponude korektne.

Bonus video: