Nakon MIPIM-a: Za ulaganje u Crnoj Gori zainteresovano deset kompanija

"Vjerujemo da će njihov dolazak i eventualan izbor Crne Gore kao mjesta gdje će uložiti svoj kapital obogatiti turističku ponudu Crne Gore"
62 pregleda 2 komentar(a)
penthouse Budva, Foto: Vuk Lajović
penthouse Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 13.03.2014. 12:06h

Na sajmu nekretnina MIPIM u Kanu deset kompanija je pokazalo veliko interesovanje za ulaganje u Crnoj Gori, saopšteno je iz Agencije za promociju stranih investicija (MIPA).

Vršilac dužnosti direktora Miloš Jovanović kazao je da su ostale kompanije, koje su posjetile crnogorski štand, najavile dolazak radi podrobnijeg ispitivanja lokacija i projekata.

»Vjerujemo da će njihov dolazak i eventualan izbor Crne Gore kao mjesta gdje će uložiti svoj kapital obogatiti turističku ponudu Crne Gore«, rekao je Jovanović koji je bio moderator prilikom neposrednog kontakta sa investitorima u okviru crnogorskog štanda.

MIPIM je najveći međunarodni sajam posvećen nekretninama i privlači vodeće investitore iz više od 90 država.

Do sada je crnogorska delegacija imala uspješno predstavljanje koje je, kako je saopšteno iz MIPA-e, krunisano dodjeljivanjem nagrade za najzapaženiji štand.

MIPA će imati priliku da iskoristi prisustvo velikog broja renomiranih investitora da im predstavi sve relevantne projekte vezane za nekretnine kojima Crna Gora raspolaže.

»Zadovoljni smo našom prezentacijom i s obzirom na interesovanje koje je crnogorski paviljon privukao među posjetiocioma ne sumnjamo da će mnogi od investitora biti sa pravom zainteresovani da ulože svoj kapital u projekte u Crnoj Gori«, kazao je Jovanović.

Bonus video: