Komisija postupila po odluci suda: Neosnovana žalba Kolarević

Upravni sud je krajem prošle godine odbio tužbu Uriona i njegove advokatice protiv rješenja Komisije za kontrolu postupka javnih nabavki od 3. juna
5 komentar(a)
Ana Kolarević, Foto: Savo Prelević
Ana Kolarević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.02.2014. 20:08h

Državna Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki odbila je žalbu firme Urion i njene advokatice Ane Kolarević protiv odluke Fonda za zdravstveno osiguranje da posao nabavke rendgenskih filmova i potrošnog materija za potrebe javnih zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori dodijeli drugom preduzeću.

Posao je dobila podgorička kompanija Montemedicom.

Državna komisija je takvu odluku donijela postupajući po presudi Upravnog suda Crne Gore.

U obnovljenom postupku Komisija je utvrdila da navodi iz žalbe Uriona protiv odluke Fonda za zdravstveno osiguranje, odnosno, protiv Montemedicoma, nijesu bili osnovani.

Zbog osporavanja postupka ove nabavke, koja je oglašena krajem 2012. godine, ona se otegla više od godinu i dva mjeseca.

Upravni sud je krajem prošle godine odbio tužbu Uriona i njegove advokatice protiv rješenja Komisije za kontrolu postupka javnih nabavki od 3. juna. Njime je u suštini osporena registracija te kompanije, godinama glavnog dobavljača na tržištu medicinske opreme.

Komisija je utvrdila da je pretežna djelatnost ponuđača Uriona na spornom tenderu za nabavku filmova bila inženjerske djelatnosti i tehničko savjetovanje, a ne trgovina na veliko farmaceutskim proizvodima, kako je to zahtijevano tenderskom dokumentacijom.

Bonus video: