CGES isplaćuje 5,96 miliona kroz dividendu

Izvršni direktor CGES-a Ivan Bulatović kazao je akcionarima koji su prisustvovali skupštini da će svi dobiti po četiri centa po akciji
69 pregleda 0 komentar(a)
euro, novac, Foto: Shutterstock
euro, novac, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.02.2014. 16:04h

Skupština akcionara Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) odlučila je da akcionarima kroz dividendu raspodjeli 5,96 miliona eura dobiti iz 2012. godine.

Iznos koji ostaje nakon što se od 6,5 miliona eura odbiju porezi će biti raspoređen državi koja je vlasnik 55 odsto, italijanskoj kompaniji Terna koja ima 22,08 odsto akcija i investicionim fondovima i manjinskim akcionarima kojima pripadaju preostale akcije.

Izvršni direktor CGES-a Ivan Bulatović kazao je akcionarima koji su prisustvovali skupštini da će svi dobiti po četiri centa po akciji.

Detalji o načinu i terminima isplate biće naknadno saopšteni. Dividenda će biti isplaćena akcionarima koji posjeduju akcije kompanije na dan donošenja odluke, a na osnovu spiska Centralne depozitarne agencije.

Odluka je donijeta imajući u vidu pozitivne finansijske rezultate u prethodnim godinama, a “cijeneći opravdanu potrebu da se ostvareni profit iz 2012. godine podijeli sa svim akcionarima CGES-a”.

Skupštini su prisustvovali i predsjednik Odbora direktora Dragan Laketić, njegov zamjenik Luiđi de Francisi i ukupno 13 akcionara i punomoćnika koji su predstavljali 82,9 odsto kapitala.

Bonus video: