Ulcinj: Bivša direktorka solane bi 234.000 eura

Radnici Solane, između ostalog i štrajkom, traže isplatu deset zarada i povezivanje staža
122 pregleda 0 komentar(a)
Solana, Ulcinj, berači soli, Foto: Samir Adrović
Solana, Ulcinj, berači soli, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 12.02.2014. 20:02h

Bivša direktorka solane „Bajo Sekulić“ u stečaju Jelena Aleksić tužbom pred Privrednim sudom pokušava da naplati 234.355 eura. Toliko smatra da je trebalo da joj bude isplaćeno nakon odlaska iz te kompanije prije tri godine.

Uprava kontratužbom pokušava da ospori to potraživanje, ali su se juče pred početak suđenja ipak dogovorili da ga odlože kako bi pokušali van suda da riješe spor. Zbog mogućeg dogovora među strankama jučerašnje ročište u Privrednom sudu je odgođeno za početak aprila.

Aleksić je bila radno angažovana kao direktor od 5. maja 2006. do 25. decembra Solanu. Bivša direktorka smatra da shodno odluci odbora direktora ima pravo na otpremninu koja joj nije isplaćena. Menadžment Solane je odgovorio da nema pravo na otpremninu jer je samovoljno napustila funkciju direktora.

Ulcinjska Solana u stečaju je od 2005. godine, a njen većinski vlasnik godinama je Eurofond i povezane osobe sa biznismenom Veselinom Barovićem.

Direktor Eurofonda Boiša Šotra,objavile su juče „Vijesti“, potvrdio je da je podnio krivičnu prijavu protiv bivše direktorke Jelene Aleksić zbog sumnje da je potpisujući nalog 13. decembra 2010. godine učestvovala u nezakonitom transportu i otuđenju mini bagera koji više nije vraćen u krug fabrike.

Aleksić se sumnjiči za nesavjestan rad, kao i za zloupotrebu ovlašćenja u privredi. U prijavi koju je podnio advokat Milan Vujošević piše da je vlasnik Solane u saznanju da se bager „navodno radi remonta“, nalazi u budvanskoj firmi Tehnomont.

Policiji je priložen i dokument Veselina Mitrovića koji je po nalogu v.d. izvršnog direktora Solane Dragiše Rosandića napravio internu istragu povodom nestanka bagera.

Radnici Solane štrajkuju od 21. decembra. Oni, između ostalog, traže isplatu 10 zaostalih zarada i povezivanje radnog staža koji im nije uplaćivan u proteklih pet godina.

Bonus video: