EPCG: Prosječan račun u julu 35 eura

Iz kompanije su rekli da će julske račune, umanjene za iznos popusta za redovne platies, dobiti čak 55 odsto domaćinstava u Crnoj Gori
60 pregleda 1 komentar(a)
Struja, cijena struje, potrošaći, račun za struju, Foto: Luka Zeković
Struja, cijena struje, potrošaći, račun za struju, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.08.2018. 13:00h

Prosječan julski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 35 eura, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

Iz EPCG su kazali da domaćinstva u Pljevljima bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 23,25 eura, dok je najveća očitana u Ulcinju, 59,77 eura.

“Račun vrijedan preko 150 EUR dobiće svega 1,46 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 1,88 odsto kupaca”, navodi se u saopštenju.

Iz kompanije su rekli da će julske račune, umanjene za iznos popusta za redovne platies, dobiti čak 55 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 191,42 hiljade kupaca.

Iz EPCG su saopštili da su domaćinstva u julu potrošila 109,34 miliona kilovatsati (kWh) električne energije, što je 22 odsto više u odnosu na jun, odnosno tri odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom prošlogodišnjeg jula.

Iz kompanije su najavili da će od 1. septembra pokrenuti akciju Podijelimo teret 6, koja će trajati do 30. novembra.

“Sva domaćinstva koja imaju dug po osnovu utrošene električne energije, bez obzira na njegovu visinu, kao i ona kojima ističu postojeći ugovori sklopljeni u akciji Podijelimo teret 4 prije dvije godine, mogu se priključiti novoj akciji tokom septembra, oktobra ili novembra”, objasnili su iz EPCG.

Uslov za potpisivanje sporazuma o izmirenju duga je da su plaćena tri poslednja računa.

Od trenutka potpisivanja sporazuma, prestaje dalji obračun zatezne kamate.

“Akciji se mogu priključiti i domaćinstva koja su isključena sa distributivne mreže, kao i domaćinstva koja žele da reprogramiraju već potpisane klasične protokole”, zaključije se u saopštenju.

Bonus video: