Počeo štrajk u Solani, radnike iz uprave niko nije obišao

Večinski vlasnik Solane je Eurofond biznismena Veselina Barovića. Radnicima je nedavno produžen ugovor o radu na ograničeno vrijeme budući da je firma u klasičnom stečaju
102 pregleda 7 komentar(a)
Štrajk Solana Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Štrajk Solana Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 21.01.2014. 16:47h

Zaposleni u ulcinjskoj Solani počeli su danas u krugu fabrike štrajk zbog neisplaćenih zarada i nepovezanog radnog staža ali osim medija, niko iz uprave nije razgovarao sa njima a kamoli ih obišao. Stečajni upravnik Ognjen Jovović bio je nedostupan na brojevima poznatim redakciji a predsjednik sindikata Marko Miranović ponovio je da su radnici, njih 49 koji su ostali u radnom odnosu, u očajnom položaju.

“Duguju nam deset plata, a staž nam nije povezan pet godina. Uprava ne ispunjava obaveze ni i iz novog dogovora. Treba li tome dodati još 10 do 12 ranije neisplaćenih zarada, koje su ušle u stečajnu masu i za koje ne znamo da li ćemo, kada i na koji način dobiti”, kazao je Miranović.

Večinski vlasnik Solane je Eurofond biznismena Veselina Barovića. Radnicima je nedavno produžen ugovor o radu na ograničeno vrijeme budući da je firma u klasičnom stečaju. Nedavno je otpušteno skoro 30 zaposlenih kojima je rečeno da će imati prioritet u slučaju da fabrici zatreba radna snaga.

Kako su “Vijesti” ranije već pisale, stanje u ulcinjskoj Solani poprimilo je dramatične razmjere jer vlasnik prodaje opremu kao staro gvožđe, soli na lageru je sve manje, hangar za skladištenje je pod vedrim nebom, pumpna postrojenja su očerupana a samohodni transporter i dresine su gotovo u stanju raspada.

Bonus video: