MIPA predstavila aktuelne investicione mogućnosti u CG

0 komentar(a)
Ski centar Durmitor, Foto: Shutterstock
Ski centar Durmitor, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.12.2013. 15:27h

Agencija Crne Gore za promociju stranih investicija (MIPA) predstavila je u Milanu aktuelne investicione mogućnosti i djelatnosti koje pružaju najpovoljniju investicionu klimu i izvozne šanse.

Predstavnici Agencije su, u organizaciji Privredne komore Milana, prisustvovali završnoj konferenciji na kojoj su sumirani efekti dvogodišnjeg sprovođenja aktivnosti i saradnje u okviru RISEE (Rete Italia Sud Est Europa) projekta.

Vršilac dužnosti direktora MIPA Miloš Jovanović najavio je investicije u izgradnju žičara i ski-centara, novih turističkih kompleksa, predstavio komparativne prednosti geografskog položaja Crne Gore, ali i neophodnost ulaganja u infrastrukturu.

On je ocijenio i da postoji neiskorišćeni potencijal u drvnoj industriji.

Jovanović je pozvao investitore da organizuju proizvodnju u Crnoj Gori i iskoriste bescarinski ili preferencijalni status koji država ima u razmjeni sa pojedinim velikim tržištima poput Rusije, Ukrajine i Turske.

Na skupu je raspravljano o aktuelnim ekonomskim prilikama u Mediteranskoj regiji, koje će opredijeliti budući angažman u pravcu podizanja ukupnih razvojnih performansi regije i njenoj većoj prepoznatljivosti na trgovinskoj mapi svijeta.

Bonus video: