Crna Gora i Azerbejdžan potpisuju Memorandum o gasovodu

Vujanović je ponovio poštovanje za donaciju Azerbejdžana za dječji vrtić u Bijelom Polju i rekonstrukciju Kraljevog parka u Podgorici
61 pregleda 2 komentar(a)
Filip Vujanović, Ilham Alijev, Foto: Predsjednik.me
Filip Vujanović, Ilham Alijev, Foto: Predsjednik.me
Ažurirano: 16.12.2013. 15:18h

Predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića sastao se u Bakuu sa predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevevim i iskazao zadovoljstvo sadržajnim i intezivnim odnosima dvije države, "kojima su snažno doprinijele zvanične predsjedničke posjete".

Kako se navodi u saopštenju iz kabineta Predsjednika, Vujanović je ponovio poštovanje za donaciju Azerbejdžana za dječji vrtić u Bijelom Polju i rekonstrukciju Kraljevog parka u Podgorici.

"Posebno je iskazao zadovoljstvo zbog investicija SOCAR u Kumboru, očekujući da će izgradnja ovog turističkog kompleksa biti u utvrđenoj dinamici i da će predstavljati jedan od najvrednijih turističkih kompleksa na našem primorju. Predsjednik je saopštio očekivanje vrijednih efekata za Crnu Goru i region Jadransko - jonskog gasovoda, koridora koji se nastavlja na Trans - Adriatik gasni koridor, kojim će se omogućiti dopremanje gasa iz Azerbejdžana za Crnu Goru i region", novadi se u saopštenju.

Dodaje se da se Alijev saglasio sa Vujanovićem, da su dvije države uspostavile blisku saradnju, saopštavajući da je njegova zvanična posjeta Crnoj Gori u martu ove godine, snažna potvrda kvalitetnih ukupnih međudržavnih odnosa.

"Alijev je iskazao zadovoljstvo investicijom SOCAR u Kumboru, uz uvjerenje da će Memorandum o gasovodu, koji će sjutra biti potpisan, značiti energetsko i ekonomsko povezivanje sa Azerbejdžanom, koje će biti vrijedno za Crnu Goru i cijeli region", navodi se u saopštenju.

Sastanku je prisustvovao ministar ekonomije Vladimir Kavarić.

Bonus video: