Luka Bar: Počinje gradnja prvog graničnog kontrolnog punkta za izvoz mesa

Ivanović će kamen temeljac postaviti zajedno sa predstavnicima Svjetske banke i predsjednikom Opštine Bar, Žarkom Pavićevićem
53 pregleda 1 komentar(a)
Luka Bar, Foto: Anto Baković
Luka Bar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 10.12.2013. 15:06h

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Petar Ivanović sjutra će u Luci Bar postaviti kamen temeljac za izgradnju prvog crnogorskog graničnog kontrolnog punkta za izvoz mesa i mesnih prerađevina, veterinarsku i fitosanitarnu kontrolu proizvoda po evropskim standardima.

Ivanović će kamen temeljac postaviti zajedno sa predstavnicima Svjetske banke i predsjednikom Opštine Bar, Žarkom Pavićevićem.

"Izgradnjom kontrolnog punkta, biće omogućeno crnogorskim proizvođačima izvoz proizvoda životinjskog porijekla i žive stoke po evropskim standardima, a povećaće se i stepen bezbjednosti hrane u Crnoj Gori", saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Investicija vrijedna 400 hiljada eura sprovodi se kroz Projekat institucionalnog razvoja i jačanja poljoprivrede (MIDAS), koji realizuje Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa Svjetskom bankom.

Bonus video: