Krstarenja postaju masovna pojava, za sve segmente potrošača

"Montenegro Shorex" će se baviti pružanjem usluga iz domena turizma, posebno organizovanjem ekskurzija i tura za posjetioce grada Kotora
2 komentar(a)
Ažurirano: 11.11.2013. 14:49h

Prezentacija Organizacija međunarodne firme "Montenegro Shorex" održana je danas u Opštini Kotor. Cilj prezentacije je bio upoznavanje predstavnika lokalne samouprave, vlasnika kapitala "Luka Kotor", kao i drugih naučno-obrazovanih i privrednih subjekata sa modelom organizacije izletničkih aranžmana.

Predsjednik Odbora direktora "Luke Kotor" AD, Nikola Konjević, prisutnima je prezentovao projekat, navodeći da "Luka Kotor bilježi rast broja putnika On je rekao da krstarenja postaju masovna pojava, namijenjena svim segmentima potrošača, te da su u okviru njih organizovane i tzv. shore excursions - izleti na obali.

U cilju upotpunjavanja turističke ponude, kako je kazao, biće osnovana nova firma DOO "Montenegro Shorex", koja će se baviti pružanjem usluga iz domena turizma, posebno organizovanjem ekskurzija i tura za posjetioce grada Kotora.

Luka Kotor bi imala učešće u udjelu društva od 30 odsto, dok bi preostali udio u društvu imali osnivači društava: lokalno preduzeće "Kotor open tour" doo - čija je djelatnost pružanje turističkih usluga (udio 60%) i španska kompanija "Carrocerias Ayats S.A." - jedna od najvećih kompanija za proizvodnju autobusa (udio 10%).

"Nadam se da će i ubuduće biti ovako inovativnih ideja, kojima će se realizovati još raznovrsnija ponuda i još atraktivniji boravak turista u našem gradu", kazala je predsjednica Opštine, Marija Ćatović.

Direktor fonda PIO, Dušan Perović, rekao je d je formiranje novih preduzeća značajno za lokalno stanovništvo i cjelokupnu Crnu Goru sa aspekta otvaranja novih radnih mjesta.

Bonus video: