Regulator odustao od prekršajnih postupaka protiv EPCG i CGES

RAE je ranije podnijela zahtjeve za pokretanje postupaka protiv EPCG i CGES-a ali su one u međuvremenu ispravile nepravilnosti
56 pregleda 1 komentar(a)
Regulatorna agencija za energetiku, Foto: Savo Prelević
Regulatorna agencija za energetiku, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.10.2013. 11:39h

Regulatorna agencija za energetiku (RAE) odustala je od zahtjeva za pokretanje prekršajnih postupaka protiv Elektroprivrede Crne Gore (EPCG), Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) i njihovih izvršnih direktora, jer su te kompanije zaključile međusobne ugovore.

RAE je u septembru podnijela zahtjeve za pokretanje prekršajnih postupaka protiv EPCG i CGES-a i njihovih izvršnih direktora, Enrika /Enrico/ Malerbe i Ljuba Kneževića, zbog nezaključivanja odgovarajućih ugovora i poslovanja suprotno zakonu.

„Kako je kontrolom rada tih subjekata utvrđeno da su zaključili ugovore, RAE je nadležnim prekršajnim organima dostavila akte o odustanku od zahtjeva za pokretanje prekršajnih postupaka“, navodi se u saopštenju RAE.

Regulator je protiv EPCG, CGES-a i njihovih izvršnih direktora podnio zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka, u dva navrata, 27. marta i 11. septembra.

„Prijave su podnijete zbog nezaključivanja međusobnih ugovora između tih energetskih subjekata, na koje su obavezani Zakonom o energetici i Tržišnim pravilima i to ugovora o pružanju pomoćnih i sistemskih usluga i o korišćenju prenosnog sistema i o nabavci električne energije za pokrivanje gubitaka u prenosu“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: