Manjim opštinama više novca za razvojne projekte

Premijer je danas, povodom Dana Opštine Šavnik, razgovarao sa njenim rukovodstvom, ocijenivši da je riječ o lokalnoj zajednici koja uspješno funkcioniše i dosljedno sprovodi Vladine politike
3 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 19.07.2018. 14:55h

Male opštine, među kojima je i Šavnik, najodgovornije se ponašaju prema državnom novcu, zbog čega će Vlada naći načina da takvim lokalnim zajednicama poveća izdvajanja za razvojne projekte, saopštio je premijer Duško Marković.

On je danas, povodom Dana Opštine Šavnik, razgovarao sa njenim rukovodstvom, ocijenivši da je riječ o lokalnoj zajednici koja uspješno funkcioniše i dosljedno sprovodi Vladine politike.

„Vi dajete primjer kako se odgovorno treba ponašati prema državi i resursima i to svi vide. Zato će Opština Šavnik i u narednom periodu imati svu podršku Vlade. Vaši zahtjevi su skromni, a efekti dobri i vidljiviji nego drugdje“, kazao je Marković.

Rukovodstvo Šavnika, kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose s javnošću, informisalo je Markovića da Opština pravovremeno i uredno ispunjava sve obaveze i realizuje više razvojnih projekata u oblastima poljoprivrede i turizma.

“Oni su kao posebno perspektivne projekte naveli Park prirode, gradnju malih hidroelektrana i biznis zonu sa kompletnom infrastrukturom”, dodaje se u saopštenju.

Na sastanku je konstatovano da razvoj Šavnika leži prvenstveno u valorozaciji vodnih i poljoprivrednih resursa kao i u razvoju turizma.

Bonus video: