Špic sezone: Za krevet treba izdvojiti do 20 eura za dan

Neviđene gužve domaćini su iskoristili da podignu cijene, pa se sada za krevet i na periferiji traži 15 i 20 eura
17 komentar(a)
plaža, Foto: Arhiva "Vijesti"
plaža, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 17.08.2013. 07:39h

Špic ljetnje turističke sezone na Crnogorskom primorju je u toku, a najveće gužve su na budvanskoj rivijeri i u Ulcinju.

Večernje novosti prenose da na budvanskoj rivijeri boravi čak 100.000 gostiju, koliko ih je i na pješčanim plažama ulcinjske opštine. Svi hoteli su u “overbukingu”, teško je naći praznu sobu kod privatnika. Neviđene gužve domaćini su iskoristili da podignu cijene, pa se sada za krevet i na periferiji traži 15 i 20 eura.

"Došli smo u Budvu uvjereni da će u drugoj polovini avgusta biti mjesta, ali našli smo jedva sobu podalje od centra, gdje su nam za tri kreveta tražili 60 eura dnevno! Okrenuli smo auto ka Ulcinju, gdje će, nadamo se, biti jeftinije", kaže Milena Ostojić iz Novog Sada, koja je na more stigla sa kćerkom i mužem.

Neviđene gužve su i u Ulcinju, gdje su hoteli, kao i u Budvi, dupke puni, ali gdje se kod privatnika uvijek nađe soba. I ovdje je krevet poskupio - 10 i 15 eura. Ovdje su po tradiciji stigli u velikom broju gosti s Kosova, BiH, ali ima prilično Rusa, Čeha, Poljaka, Njemaca...

Ana Živanović, portparol HTP “Ulcinjska rivijera”, kaže da avgust uveliko ispravlja “propuste” jula, da će i septembar biti dobar. Već naredne nedjelje, kaže ona, cijene, koje su ovdje pristupačne, idu u “rikverc”, pa će polupansion u hotelima na Velikoj plaži stajati od 27 do 31 eura.

Veoma dobru posjetu ovih dana bilježe u Boki Kotorskoj. Velike gužve su na trajektima kojima gosti stižu na hercegnovsku rivijeru i vraćaju se s nje, a posjeta je veoma dobra i u Tivtu i Kotoru.

Bonus video: