HD Voice u mobilnoj mreži Crnogorskog Telekoma

Uz mobilne telefone koji podržavaju HD zvuk, glas sagovornika je kristalno jasan i razgovor se odvija neometano, bez ikakve buke u pozadini
6 komentar(a)
Ažurirano: 19.07.2013. 10:22h

Korisnici mobilne mreže Telekoma od sada imaju mogućnost da, na izuzetno prometnim lokacijama, poput raskrsnica, kafića, stadiona, razgovaraju preko svojih mobilnih telefona uz potpuno jasan zvuk, bez ikakve galame i buke u pozadini, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare Crnogorskog Telekoma.

Naveli su da je Telekom mobilna mreža prva u Crnoj Gori i među prvima u regionu koja je svojim korisnicima obezbijedila tu uslugu.

"To je moguće zahvaljujući HD voice tehnologiji koja je dostupna u 2G i 3G Telekom mobilnoj mreži. Uvođenjem ove usluge još jednom smo pokazali liderstvo u inovacijama i savremenim tehnologijama“, rekao je direktor za razvoj mreže i servisa Bojan Perović, ističući da Telekom stalno prati tehnološke i potrošačke trendove i preduzima korake kako bi ostao najinovativnija kompanija u Crnoj Gori.

On je naglasio da je članstvo u Deutsche Telekom grupi velika prednost, jer su “zahvaljujući tome, najsavremeniji i najinovativniji servisi, usluge, a i uređaji, dostupni našim korisnicima veoma brzo, odmah nakon lansiranje u drugim, mnogo većim zemljama.“

HD voice tehnologija omogućava komforne telefonske razgovore u uslovima buke i gužve (Foto: gsma.com)

U poređenju kvaliteta zvuka između običnog mobilnog telefona i telefona koji podržava tehnologiju HD zvuka, razlika je velika i očigledna – uz mobilne telefone koji podržavaju HD zvuk, glas sagovornika je kristalno jasan i razgovor se odvija neometano, bez ikakve buke u pozadini.

Perović je rekao da je korišćenje HD voice tehnologije besplatno, a korisnicima je jedino potrebno da njihovi telefoni podržavaju tehnologiju zvuka visoke definicije, kao i da su oba sagovornika u Telekom mobilnoj mreži. Na telefonima nijesu potrebna nikakva dodatna podešavanja.

Galerija

Bonus video: