Lipka u Budvi: Slovački investitori zainteresovani da ulažu u hotelski biznis u Budvi

Ambasador Slovačke u Crnoj Gori najavljuje dolazak Kempinskog
53 pregleda 7 komentar(a)
František Lipka I Lazar Rađenović, Foto: Vuk Lajović
František Lipka I Lazar Rađenović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 12.07.2013. 15:38h

Slovački investitori, vlasnici lanca hotela, zainteresovani su da svoj biznis prošire i u Budvi. To je predočio ambasador te zemlje u Crnoj Gori František Lipka gradonačelniku Lazaru Rađenović tokom radne posjete Budvi.

„Razgovarali smo o saradnji slovačkih kompanija i Budve. Kod nas postoji interesovanje mnogih biznismena da ulažu u turizam u Crnoj Gori, ali prije svega u Budvu, koja je prepoznata kao važan turistički centar ne samo na jadrasnskoj obali“, kazao je Lipka i dodao da postoji interesovanje investitora i da ulažu u infrastrukturu.

Lipka je podsjetio da je u aprilu premijer Milo Đukanović bio u posjeti Slovačkoj, kada je i organizovan poslovni forum.

Na tom formu je bilo velikih i kvalitetnih slovačkih investitora koji su izrazili spremnost da uđu u turizam.

To su kompnije koje imaju veći broj hotela u Slovačkoj, Češkoj i drugim zemljama i one su sprmne da investiraju. Mi smo sada u fazi da pripremamo za njih ponudu. Ne bih volio da pominjem imena kompnije, dok ne bude konkretnih. Evo možemo reći da je riječ o jednoj kompaniji koja je vlansik tri hotela Kempinski. Ako bi ona došla u Budvu, sigurno bi se orjentisala na hotel iz toga lanca“, kazao je Lipka.

On je kazao da je U Budvi bio prvi put prije 35 godina kao turista.

„Dolazio sam više puta, i kao ambasador nekadašnje Čehoslovačke ovdje. Tako da poznajem Budvu i mogu da upoređujem. Budva je uvijek bila lijep grad, uvijek je dobro stajala. Ali kada vidim šta je sve ovdje napravljeno, to je neobično veliki rezultat i čestitao sam Rađenoviću na tom rezultatu“, kazao je Lipka.

„Upoznali smo ambasadora sa mogućim vidovima saradnje, investicionim potencijalima opštine Budva, koji mogu biti interesantni za slovačke investitore“, kazao je Rađenović.

Bonus video: