Medojević: Đukanović je naredio krađu struje za KAP, platiće narod

On kaže da će cijena vraćene električne energije biti značajno veća od one koja je ukradena zbog rasta cijena energije u periodu ljetnje sezone
0 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Nebojša Medojević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 07.06.2013. 10:16h

Funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević smatra da je lično premijer Milo Đukanović naredio "krađu struje" za Kombinat aluminijuma Podgorica (KAP), zbog čega bi Crna Gora mogla da ima ozbiljnih problema.

“Nemam dilemu da je odluku o nezakonitom upadu u tuđi posjed i krađu imovine naredio lično Đukanović, što je on i sam potrdio izjavom, da će se 'potrebni papiri' srediti naknadno”, ocijenio je Medojević.

On je podsjetio da je još prije više mjeseci upozoravao da će država Crna Gora doći u izuzetno tešku situaciju, “zbog krađe električne energije iz evropske interkonekcije”.

“Nažalost, Skupština je glasovima DPS i SNP usvojila zaključke koji su omogućili nastavak ove prakse. Ukoliko Evropska mreža operatera isključi Crnu Goru, posljedice će biti veoma teške i direktno će se prevaliti na teret budžeta, privrede i građana”, naveo je Medojević.

On kaže da će cijena vraćene električne energije biti značajno veća od one koja je ukradena zbog rasta cijena energije u periodu ljetnje sezone.

“Jasno je da EPCG, kojom upravlja strana kompanija, neće preuzeti plaćanje ovog računa, kao ni CGES. Ostaje jedina moguća adresa za plaćanje a to je budžet, odnosno građani Crne Gore. Da li će se opet povećavati porez i takse ili će se zaduživati naredne generacije to je svejedno”, naglasio je Medojević najavljujući da će tražiti saslušanje vrhovnog državnog tužioca “povodom djelovanja ove opasne zavjereničke grupe na čijem je čelu predsjednik Vlade”.

Bonus video: