Crna Gora i Srbija zajedno mame turiste u postsezoni

Projekat "Holiday for all" podrazumijeva pripremu aranžmana putovanja za svačiji džep, a namijenjen je mladima do 30 godina, višečlanim porodicama i penzionerima
1 komentar(a)
turisti na aerodromu, Foto: BetaAP
turisti na aerodromu, Foto: BetaAP
Ažurirano: 20.05.2013. 07:40h

Crna Gora i Srbija zajedno će nastupati na novim tržištima kako bi van sezone privukle turiste u njihove turističke centre.

Programi su, kako pišu Večernje novosti, namijenjeni mladima do 30 godina, višečlanim porodicama i penzionerima.

Projekat "Holiday for all" podrazumijeva pripremu aranžmana putovanja za svačiji džep po modelu „Kalipso“ programa Evropske komisije (EK).

"Zabluda je da ova kategorija ljudi nema veliku platežnu moć", kazao je direktor Turističke organizacije Crne Gore Saša Radović.

"Penzioneri EU imaju najveće budžete za putovanja, a odgovara im da na put idu van sezone. Mi nemamo problema tokom špica sezone, jer su turistički centri u obje zemlje popunjeni po 90 odsto, ali van sezone ima dosta slobodnog mjesta. Naše dvije zemlje su atraktivne istim tržištima i zajedno moramo da ih privučemo", dodao je on.

U turizmu je najskuplje na kraju sezone zatvoriti hotel. Hotelski smještaj u Crnoj Gori popunjen je 45 odsto na nivou godine, a u Srbiji 30 odsto. U ovaj projekat dvije zemlje uključila su se udruženja hotelijera, agencija, mladih putnika, kongresni biroi...

Bonus video: