Medojević: Čestitam Vukotiću i Đukanoviću na grandioznoj prevari

"Podsjećam ulagače u Eurofond da su bili na vrijeme upozoreni, još prije 12 godina, šta će im se desiti"
184 pregleda 0 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Savo Prelević
Nebojša Medojević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.03.2012. 09:09h

"Sa osjećajem velike gorčine, zbog odbijanja građana da poslušaju odgovorne i stručne argumente, podsjećam ulagače u Eurofond da su bili na vrijeme upozoreni, još prije 12 godina, šta će im se desiti ako ulože svojih 5.000 vaučerskih poena u jedinice privatizacionih fondova", saopštio je juče Nebojša Medojević, lider Pokreta za promjene (PzP).

“Vijesti” su juče objavile da predloženi program transformacije Eurofonda, koji godinama kontroliše biznismen Veselin Barović sa partnerima iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine, ne obećava ništa dobro za male akcionare tog fonda zbog čijeg nezavidnog položaja su Vlada i Skupština tokom prošle godine i usvojili novi Zakon o investicionim fondovima.

"I prije 12 godina su postojale dvije prognoze. Jedna, ekonomiste Mila Đukanovića, koji je svoj vaučer od 5.000 njemačkih maraka uložio u Eurofond jer su osnivači njegovi prijatelji, kojima on vjeruje i inžinjera elektrotehnike-zaludnika, člana Zemunskog klana, "izdajnika", "plaćenika" koji je i tada sa svojim "praznim mozgom", opterećenim sa "previše Interneta" pozivao građane da ne ulažu svoje vaučere u fondove, već da ulažu u EPCG, Telekom, Jugopetrol i ostala preduzeća koja funkcionišu u uslovima monopola i čija će vrijednost akcija rasti.

Nažalost, najveći procenat građana, skoro 60 odsto, povjerovao je ekonomisti Đukanoviću i svojih 5.000 njemačkih maraka uložio u fondove, koji su bili tako dizajnirani da je svakom početniku iz ove oblasti bilo jasno da se radi o masovnoj vaučerskoj prevari", istakao je Medojević.

On je naglasiio da “ključni dvojac koji je osmislio i režirao ovu prevaru” čine ekonomisti Đukanović i profesor Veselin Vukotić”.

"Ja koristim ovu priliku da im javno čestitam na ovoj grandioznoj prevari u koju su uvukli stotine hiljada naivnih građana Crne Gore, koji su svojom voljom, bez pritiska, sami odlučili da počaste nekoliko režimskih tajkuna sa stotinama miliona eura", naveo je Medojević.

Prevareni ulagači na protest

"Tužna sudbina prevarenih vlasnika akcija i jedinica vaučerskih fondova najbolja je ilustracija koliko je sloboda izbora velika i moćna stvar, koja, ako se ispravno upotrijebi može da donese veliku korist, a ako se pogrešno upotrijebi može da dovede do uništenja i propasti.

Ne zaboravite, Njemci su izabrali na slobodnim izborima Adolfa Hitlera, pa su tu odluku plaćali 50 godina. Slobodan izbor građana Crne Gore ove vlasti i njihovih tajkuna plaćaćemo i mi mnogo godina.

Ipak, nadam se da će svi prevareni ulagači vaučera u fondove 18. marta doći na protest i tražiti promjene", saopštio je Medojević.

Bonus video: